Kawan-kawan Aku...termasuk aku...

Mohd Badrill bin Samsun, 24 tahun..lahir pada 20 mei 1984..berasal dari kg baru Kuala Lumpur..die merupakan rakan 'sejalan' dengan Jai iaitu Jalan Salleh..Tinggal di kg baru dari kecik sampai tingkatan 2 dan kemudian pindah kat Balakong..Lepas sekolah die mule berkecimpung di kg baru semula dan lepas tu study kat kolej di Senawang,Kolej di Kajang dan sekarang amik degree in Network Engineering kat UniKL..Bad merupakan seorang yang baik di depan keluarga dan masyarakat madani yang lain akan tetapi semua itu berubah, kerana die dikenali dikalangan rakan2 seperjuangan kerana tahap 'kejujuran' die yang amat tinggi..kadang2 die menjawab telepon meskipun handpon die tak bunyi pun..orang lain suke percaya cakap die sebab die petah bercakap dan riak mukanya yang baik..pernah satu hari pada bulan puasa dalam 9 tahun lepas, die cakap nak gi puduraya amik sedara pempuan die, tapi petang tu tengok kat umah die..dah ar sedara die laki, tinggi, gelap dan besar lak tu..hampeh..sejak kejadian itu,beberapa orang kawan tidak lagi mudah percaya pada cerita si Bad ni dan tindakan mereka amat tepat, dan sejak itu mereka tidak lagi ditipu kerana mereka malas nak dengar pun...tapi bagusnye Bad ni sebab die rajin tolong kawan2, kalo ade hal mintak tolong,tak penah die tolak..dan die tetap dalam senarai utama kami(iklan digi)

Nama dia Aizat.Umor 24 tahun tapi blom lagi utk tahun ni..umor beliau baru 23 tahun 9 bulan mengikut pengiraan yang beretika.Bekas pelajar PTPTL yang disegani di Kl Sentral sana.Dia dan jai selalu meronda naik motor EX5 abang nye yang telah diberikan kepada nye.Aizat selalu blanjer jai air berkarbonat dan beger.Kami selalu meronda2 menaiki motor keliling kg baru sambil memaki orang dan mengejek komeng.Aizat dan Jai selalu dapat tiket konsert yang ditaja oleh sepupu jai...dan Aizat tetap dalam senarai utama kami(masih lagi iklan digi)

Rujsdi bin Syahrani, atau Udi juga 24 tahun..keluar kat dunia ni pada 29 Januari 1984, merupakan ahlimajlis kawan-kawan yang lahir satu batch dengan Bad dan Aizat pada thn 1984..meskipun die tinggal kat kg baru dari kecik, tapi jai, aizat n komeng tidak berapa kenal die nisebab radius rumah die jauh sikit dari kawasan capaian kengkawan lelain, kecuali Bad yang 1 skola agama kat kg paya..aizat kenal die ni start dari form1,masuk skola sama kat skolah menengah kebangsaan padang tembak..pada zahirnya die ni seorang yang ok,patuh pada ibubapa,cikgu sekolah dan jiran tetangga..die baik, suke tolong kawan2 die, die juga penah jadi sukarelawan masa Tsunami kat Aceh time 2004 dulu..baik btol die ni..tapi die jugak kadangkla berjaya memalukan kawan2 die tanpa disedari dan tanpa niat dihati..pernah satu hari masa tingkatan 1 dulu, Bad, Aizat n Udi ni gi sekolah naik basikal ramai2, tengah2 jalan sesak tu, die dengan selamba rock tiup wisel sambil menahaN beberapa pengguna jalanraya yang lain..malu betul kengkawan kat situ time tu..tapi tu 11 tahun lepas..die skang da ok sket ar dari dulu, dah x kritikal sangat..cuma kekadang jek ade short sket..walaupn camtu, die baik, die x isap rokok, die slalu tolong kengkawan, tidur awal dan suke smart2 meskipun nk lepak depan rumah dia dan 2 tahun lepas die dah pindah kat Jalan Enggang, Keramat dan ade gak segelintir kekawan yang slalu datang rumah die untuk memastikan keadaan terkawal..dan Udi tetap dalam senarai utama kami(masih lagu iklan digi)

Mohamad Rizal bin Abdullah atau nama 'artis'nye Komeng, berumur 19 tahun pada tahun ni,lahir pada 19 september 1989 kat hospital besar kuala lumpur. sama venue dengan ahli2 majlis yang lain kalo iaitu Bad, Udi serta Zai kecuali Aizat..tahun 1996 ke 1997 die pindah dekat dengan padang bola rumah kami(bad,jai n aizat)..masa tu die kecik lagi, die masa tu mungkin masih mengikut jejak langkah bapanya iaitu pengikut kump Tabligh, memakai kopiah dan jubah setiap hari..memang alim die time tu, solat jemaah kat surau hari2..tapi bile besar, rambut panjang, dah lupe jalan ke surau, juga tidak lagi mengikuti sebarang program anjuran kumpulan Tabligh dan minat kepada bidang nyanyian dan berbakat bermain gitar dan merosakkan kereta ayahnye..die juga mempunyai tabiat suke memuji diri sendiri secara serius tanpa disengajakan dan tindakannya ini lantas dimaafkan kerana kawan2 memahami tabiat semulajadi komeng ni..die tinggal kat kg baru sampai 2 ke 3 bulan lepas dan berpindah ke setapak setelah khabar angin mengatakan tapak rumah dia akan dbina dewan orang ramai..tapi xde lak dewan semalam, belum buat lagi kot..meskipun komeng selau dihina dan dicerca oleh beberapa kawan2 nya atau mungkin semua orang, tapi die juga mempunyai sifat2 baik manusia yang lain, die juga selalu menolong kawan2 die, seperti membeli air tin dan roti jai, bawak aizat gi uptown, bagi bad pinjam kasut bola, dengan belanja Udi beger special kat Sri Rampai..walaupun semua kesalahan ejaan dilakukan kat Myspace, komeng tetap dalam senarai utama kekawan kami(iklan digi disalah erti)

Zainudin bin Rusman atau lebih dikenali penduduk kg pindah di kg baru,KL..berumur 26 thn pada 16 Septemberni, sape nak bagi hadiah bole la email kat die..Jai yang pada zaman kanak2 nye tidaklah seaktif pahlawan2 kg pindah yang lain kerana die tidak meminati sukan no 1 kanak dan remaja tegar yang lain iaitu bolasepak..tetapi kehadirannya pada awal tahun 1999 membuka lembaran dan pendedahan baru kepada semua kengkawan..walaupun tak minat main bola, die ada gak join bebudak main bola kekadang sebab kami tak cukup kaki nk lawan budak flet yang taklah berapa hebat sebab kami selalu menang..Jai sekolah kat St John masa skola rendah dan menengah dan ini agak membataskan pergaulan ahli majlis..tetapi akhirnya
jai menyertai pasukan basikal yang diketuai norul iaitu saudaranya sendiri dan selalu menumpang kat body basikal mountain bike aizat ke kedai2 berhampiran, ke surau, sekitar kg baru dan pernah sekali ke KLCC..die study diploma Sains Komputer di kolej EDI, Tmn Melawati dan telah bekerja selama beberapa tahun di bangunan Glomac Kelana Jaya sebagai ape tah jawatan die tapi IT gak ar..hehe..selain suke melakukan aktiviti download yang ketara dan kekal sebagai pembekal utama bahan2 muat turun sekitar parlimen titiwangsa, die juga tidak hebat seperti ahli2 yang lain dalam menunggang motosikal 2 dan 4 lejang dan ini terbukti setelah kejadian kemalangan di depan kedai 2 ringgit kira2 8 tahun lepas, die dikatakan fobia membawa
motor meskipun selalu membonceng rakan2 yang lain,die juga sah diiktiraf sebagai lelaki yang paling misteri dikalangan kengkawan sebab walaupun die banyak bercakap terutama dalam debat mengutuk komeng yang senantiasa menjadi sasaran,tapi die tak banyak cite pasal diri die sendiri dan die banyak rahsia kerajaan yang agak merungsingkan komeng yang sedaya upaya cube mencari bahan untuk mengutuknya kembali..die juga seperti kengkawan yang lain iaitu selalu membantu ahli2 majlis seperti belanja tengok wayang dan mkn McD, tolong aizat print asignment, bagi bad gune internet, burn cd lagu untuk rusdi, dan membetulkan pc komeng..
pun begitu, die tetap dalam senarai kawan2 utama kami(iklan digi terakhir)

8 comments:

aizatbest

July 21, 2008 at 6:25 PM

weh nape xde org comment ni?
ala x glamour ar camni..haha..
cite aku pendek ar jai..
dah ar gmba gelap..tak adillll!!!!

Anonymous

July 22, 2008 at 11:05 AM

This comment has been removed by a blog administrator.
aizatbest

July 22, 2008 at 12:20 PM

This comment has been removed by the author.
aizatbest

July 22, 2008 at 12:21 PM

untuk anonymous kat atas ni..
setau aku bapak ko ngan ko ar gay..
ak xtau pn gay tu camne..
dah ar bapak ko gay,mak ko lesbian pstu ko lak pondan..

Summerteen

July 22, 2008 at 2:54 PM

errr... kwn ko si mohd Badrill bin Samsun tu bdk UniKL ke?aku pun ex-student uniKL gak..tapi dah grad r...msti dia ade knl kwn2 aku, sbb kwn2 aku pun byk gak sambung degree in networking kat uniKL tu...

aizatbest

July 24, 2008 at 5:22 PM

yes yes..badrill tu bdk unikl..
tp xtau ar die glamor ke x..hahah

Anonymous

August 6, 2008 at 5:28 PM

ni lah segmen perkenala member yg plg sengal aku penah baca..wakaka..
en.jai..bagaimanakah anda mendapat idea utk mengarang ayat2 ni?nak putus tali perut aku rasanya..haha

aizatbest

August 17, 2008 at 5:32 PM

wah ade org puji,hahhaa