Mesin Air...

Aku nk beli mesin air macam kat bawah ni la..senang kalo kawan-kawan aku dtg bile haus dorang boleh beli air.Lagipon ia mengalakkan utk aku bertabung.hehehhe.Jadi ader kompeni-kompeni air yang besar kat luar saner nk sponsor mesin air utk aku?


Berjalan Di Jaya Jusco Setiawangsa...

semalam saya dan keluarga saya pergi melawat Jaya Jusco yang baru sahaja dibuka di Setiawangsa.Jaya Jusco ini sangatla besar.Penat kaki saya berjalan.Majoriti kedai yang ada kat JJ adalah kedai makan.jadi orang setiawangsa tak perlulah gi ke KLCC utk mendapatkan makanan yang lazat-lazat.Kedai makan yang ada di situ ialah Wendy's , Old Town White Coffee , Madam Lim , Big Apple Donut , KFC dan ade lagi beraneka kedai makan di sana..Disini saya kepikan beberape keping gambar kenangan saya disana...hahahah


biler masuk pintu utama jumpa patung belon ni




bergambo di kedai menjual spek mate...hahahahah suma spek aku try..

Video Blog episod ??(Trial Version)

video

Tilamku...

Katil aku yang sblom ni dah bengkok.Mungkin keganasan anak buah sendiri bermain wrestling di katil itu.Skang ni aku ade tilam dreamland..peerghh tilam ni peninggalan arwah nenek aku.tilam ni dah belas2 tahun..aku tak tipu..tapi keempukkannya masih lagi terasa.Aku skang tido kuak resakse,tido secara ganas wahahahha...tido mlm ku indah belaka..hanya mimpi-mimpi yang basah sahaja hahahhaha...


HBKL...

Harini aku gi HBKL..bawak mak aku gi sane sbb mak aku lemah kaki dan tangan.Gi sana abg aku hantar.Gi pagi sbb biasalah kalo gi lambat,lambatla dapat rawatan.Sampai sana trus kene daftar pastu untuk daftar kene tunggu lagi 100++ orang baru dpt daftar dan dpt no bilik untuk rawatan.Selepas dapat nombor rawatan kitaorang kene tunggu kat bilik no 27 B.KEne tunggu lagi..dalam 20 minit barulah ade jururawat memanggil "Aini Omar" pastu mak aku pon pegi masuk kedalam bilik utk dpt rawatan.Pastu mak aku kuar utk check darah dan ambik urine.Pas dah isi urine kene bawak ke makmal utk check.Kat situ ambik mase 45 minit utk dorang anilisis.Aku smpai tetido-tido..hehehe..dh dpt result gi balik jumpa doktor tu utk kasi balik result urine test tu.Doktor kate kencing mak aku kotor.Die kasi ubat dan lagi 2 minggu kene check balik(18/12/08 8:30 pagi).Pastu kene tunggu utk ambik ubat..sib baik mase tunggu ambik ubat tu ader awek-awek yg sedap mate memandang hehhe.Dah ambik ubat aku tepon makcik aku utk ambik kat depan Emengency.KAt situ aku tunggu..ada macam2 sakit..ade eksiden,ader nangis sbb laki dier eksiden,ader muka dah pucat takde darah..macam2 la..kalo korang duduk kat tepi tu dalam 10 minit macam2 bende korang leh tgk..Makcik aku dtg dan kitaorang pon balik.Smpai umah aku mkn nasi.Pastu kasi mak aku makan ubat.Lepas dah setel suma..aku tgk citer Supernatural sehinggalah cerita itu tengok aku.(ujan plak perghhh)...

Aku Suka...

Lame giler aku tak update blog akusorang ni..huhuhu..sori la geng...gua skang tgh bz ngan opis dan aktiviti melepak berhala tuju,huhuhuh..skang ni aku tgh syok giler dengar lagu D'Masiv - Diantara Kalian huhuhuhu..pedulikla orang nak kata aku jiwang..tapi aku suka la la la..Skang ni aku dan kawan2 aku kat umah sibok dengan aktiviti begamba kerana Rusdi kawan aku baru saje beli camera dslr canon eos450d.Best bergambo huhuh..jadi kitaorang ader aktiviti baru iaitu bergambo di sekitar kolumpo dan putrajaya hahahha.Kalo nk tgk gambo hasil tangkapan tunggulah update yang seterusnya hehehe...kalo korang nk dengar lagu D'Masiv yang aku tgh tergila2kan skang ni korang lehla klik tajuk lagu kat bawah ni utk download.

D'Masiv - Diantara Kalian.mp3(klik sini)

Sepetang Bersama Warirc2@Krueger...


Smlm aku berjumpa ngan man atau warirc2.blogspot.com..aku jumpa die kat tmpt keje die kat klcc.Smlm aku tak keje aku cirit birit..skang dah ok dah..hehhee..kitaorang lepak kat kedai mamak kat tepi bangunan ape tah aku pon tak ingat name dier.Mase lepak kitaorng borak2 pasal blog..blog...blog dan blog hahaha...best borak ngan die ni..skang ni blog dier menerbitkan banner-banner kepada blogger-blogger secara percuma...jadi kalo korang nk banner free korang lehla mintak man ni buatkan..tapi korang kene berator kerana permintaan banner sgtla tinggi...dan beliau ader 2 tangan je..hahaha...kitaorang lepak smpai kol 8:30 mlm pastu dier pon blah gi putra lrt klcc dan aku gi tgk wayang citer james bond ngan kawan aku..

Eksperimen Video...


afiq magic from aku sape on Vimeo.

Sentiasa Berwaspada...

lamer dah aku tak update blog ni..heuhuhuh..ni aku nk kasitau korang..kalo korang ade adik ke anak ke anak buah ke anah sedara korang tgk dorang dan jgn kasi dorang bermain sorang2 atau pergi kedai sorang2 atau tunggu kat skolah sorang2 kerana lelaki kucing atau lelaki anjing atau lelaki babi telah aktif kembali..kali ini dengan memberikan sejumlah wang(dari sumber yang buleh dipercayai)diharap korang awasi anak atau adik korang.Sentiasa berwaspada..

Aku beli hp baru...

Semalam petang pas aku balik dari open house kat kelana jaya.Aku pon balik ke rumah kemudian aku bukak tenet pastu tgk hp Sony Ericsson W910i(sbb aku tgk tepon madi tu teringin nak beli).Pastu aku tunjuk kat abg ipar aku kate nak beli tepon ni.Pastu dier check kat lowyatt.net pastu trus call kedai cina hp tu..kate hp yang aku nk tu ader Sony Ericsson W910i warna merah hati harga rm831..jadi aku berpikir dalam 10 minit utk beli ke tidak..dan aku mengambil keputusan utk membelinya..time tu jugak gi beli hp tu..huhuhu..hehehe..Ni adalah hp pertama dalam hidup aku yang aku beli sendiri..sblom ni asik pakai hp opis je hehehe..

Tahniah Azmin dan Yunis..


Tahniah Min dan Yunis kerana sudah berumahtangga hehehe...Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu..

Di Suatu Malam...

Biler aku nk die takde...bile aku taknak die ade...babi tol "vick" ni..aku dah batuk-batuk kering ni..

Raya Yang Cirit...

aku sakit perut..cirit birit..dah tak larat nk berak..perut dah kempes...tak larat nak gi toilet rasa nak berak ikut mulut plak...

beta...live..dari akusorang

Harini Aku 26 tahun...

Harini adalah harijadi aku yang ke 26 tahun.Aku sudah meningkat tua..tidak...Aku ingin mengucapkan tima kasih kepada suma yang wishkan besday aku dari jam 12 pagi tadi sehingga kini.Kepada suma yang menyambut besday pada 16 September ini sama dengan aku tidak kira dimana jua korang berada...aku ucapkan "Happy Birthday atau Selamat Harijadi".

note: Kepada sesiapa ingin memberikan aku hadiah sila emel aku hahaahaaah...

Ulat...

Seketika ngan abang aku...

Berita Tv3 : Ulat - ulat tiket berleluasa di musim perayaan ini..
Abang aku :Besar maner ulat tu....
Aku : hahahahhaha...

Selamat Berpuasa...

lame tol tak post kat sini...maaflah kerana kesibukan dunia sehingga lalai kepada dunia maya ini.Sibok sgt dan letih..byk gambar dan cerita mau diupload disini tapi apakan daya masa tak megizinkan.Pose tahun ni aku kehausan yang teramat sangat..air liur aku kering...kolumpo skang ni musim panas...panas mentari lebih panas daripada panas hati setiap insan di dunia ini...banyak dugaan aku hadapi..dugaan yang paling hebat bila berada di sekitar kolumpo pabila bulan posa ialah dugaan mata(korang paham-paham sendirila ye...)...jadi SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT BERBUKA PUASA...

Hantu...

Semalam aku dalam pukol 1:45 pagi aku baru balik dari rumah Aizat.Tengah-tengah aku nk bukak mangga pintu umah aku terdengar bunyik orang menangis teresak-esak..cis.tetibe rase takut...masuk rumah cepat2 rupanya bunyik tv2 citer melayu..cis buat suspen je..(bulan pose maner ader hantu)

Klinik Harun...

Klinik Harun adalah klinik yang aku selalu pergi untuk mendapatkan ubat dan siji cuti ataupon dalam omputih Mc.Aku bersama klinik harun sudah 25 tahun lamenya..segala penyakit aku klinik harun dapat setelkan.Setelah sekian lame aku tak menjejaki klinik harun dalam erti kate lain aku tak demam lagi la..aku mendapati bahawa klinik harun telah dinaik taraf dengan perlbagai kemudahan IT.Kalo dulu mase menunggu giliran ader akak panggil bila tiba waktu giliran kini tidak lagi..sebuah tv plasma telah diletakkan di hadapan kaunter sbg menjadi mesin giliran.Kalo dulu doktor menggunakan pen dan kertas utk menulis kini...kini alat touch screen digunakan untuk menulis dan di link kepada jururawat utk ubatan.Sungguh menuju wawasan 2020.Sungguhpon name klinik ini Klinik Harun tetapi doktornya bernama Doktor Nasir bukan Harun..


Aku Di Site...

Pengalaman di site best dan panas..kat sini aku kepilkan bebrapa gambar yang diambil oleh kawan aku.Gambar suma diambil di rooftop bangunan dan hotel.Keadaan mase tu panas terik.Nanti kalo ader gambar2 yang menarik kat site aku kongsi bersama korang suma..

Gua berak batu beb...(kat rooftop Marriot Hotel)

Be"background"kan Kolumpo ( rooftop Ampang Walk)

Aku Dan Site...

Kebelakangan ni aku sangatla sibuk mengalahkan sukan olimpik di Beijing sana..Aku kene gi site dan kerja dari 1 tempat ke 1 tempat lain..penat dan enjoy kerana ini adalah pengalaman aku yang baru.Kalo seblom ni aku dok perap depan pc jadi kali ni bos aku kasi peluang utk aku gi berambus dari opis tu..(mungkin die dah jemu tgk muka aku kot..mungkin die jeles sbb kerja aku tak byk kot..mungkin sbb dier byk kali tgk aku tido kot..muekekke) tapi ape2 pon kerja luar best..sungguhpon kulit aku dah berubah menjadi hijau..eh hitam..eh bukan hitam tapi sawo matang muekekkeke tapi kerja ni sgt best dan mencabar fizikal..Sungguhpon sblom ni aku bangun awal pagi hanya utk kencing saje tapi kali ini berbeda aku kene bangun awal pagi utk ke pejabat.

Audio System Baru Saya...


Gambo kat atas adalah system streo aku yang baru.Along mi aku kasi amplifier harman/kardon dan set speaker areana.Bunyik die letup2..pergh...pasni jiran aku report polis la ni..hehehe...baru bukak suku dah kuat..blom lagi full...mukekekek...

Gone Till November...

Yo, tell my girl, yo, Ill be gone til november
Ill be gone til november, Ill be gone til november
Yo, tell my girl, yo, Ill be gone til november
January, february, march, april, may
I see you cryin, but girl, I cant stay
Ill be gone til november, Ill be gone til november
And give a kiss to my mother..

Wyclef Jean - Gone Till November

Gelas Coca Cola...

Pas aku bank tadi aku trus gi McD.KAt McD plak aku tgk ade mamat tu beli gelas coca cola sempena olympic..jadi aku pon beli.Harga dier Rm15.40 (masuk tax).Set die burger McChicken Deluxe,Sundae,Onion Ring dan air coke.aku pon melahap di sana dengan kenyangnya..


Inilah rupa gelas Coca-Cola yang aku beli tu...


Di Suatu Petang...

Berborak di suatu petang bersama kawan tajuk perbincangan Advertlets...

***: itu ari ko dpt cek tu utk bulan bp?
***: yg bulan lain2 plak bile dpt?
zai: bulan april
zai: lagi 2 bulan dier tak bayar lagi
***: ko saman la
***: seratus juta
***: setengah juta kasi aku
***: aku nak bwat bisnes
***: bisnes jual jagung perase babi sial
zai: wakakkakaka
***: ngan jual pukimak goreng kat bazaar ramadhan kelana jaya
zai: wakakkkakakaka


*** - name beliau terpakse dirahsia...

Kawan-kawan Aku...termasuk aku...

Mohd Badrill bin Samsun, 24 tahun..lahir pada 20 mei 1984..berasal dari kg baru Kuala Lumpur..die merupakan rakan 'sejalan' dengan Jai iaitu Jalan Salleh..Tinggal di kg baru dari kecik sampai tingkatan 2 dan kemudian pindah kat Balakong..Lepas sekolah die mule berkecimpung di kg baru semula dan lepas tu study kat kolej di Senawang,Kolej di Kajang dan sekarang amik degree in Network Engineering kat UniKL..Bad merupakan seorang yang baik di depan keluarga dan masyarakat madani yang lain akan tetapi semua itu berubah, kerana die dikenali dikalangan rakan2 seperjuangan kerana tahap 'kejujuran' die yang amat tinggi..kadang2 die menjawab telepon meskipun handpon die tak bunyi pun..orang lain suke percaya cakap die sebab die petah bercakap dan riak mukanya yang baik..pernah satu hari pada bulan puasa dalam 9 tahun lepas, die cakap nak gi puduraya amik sedara pempuan die, tapi petang tu tengok kat umah die..dah ar sedara die laki, tinggi, gelap dan besar lak tu..hampeh..sejak kejadian itu,beberapa orang kawan tidak lagi mudah percaya pada cerita si Bad ni dan tindakan mereka amat tepat, dan sejak itu mereka tidak lagi ditipu kerana mereka malas nak dengar pun...tapi bagusnye Bad ni sebab die rajin tolong kawan2, kalo ade hal mintak tolong,tak penah die tolak..dan die tetap dalam senarai utama kami(iklan digi)

Nama dia Aizat.Umor 24 tahun tapi blom lagi utk tahun ni..umor beliau baru 23 tahun 9 bulan mengikut pengiraan yang beretika.Bekas pelajar PTPTL yang disegani di Kl Sentral sana.Dia dan jai selalu meronda naik motor EX5 abang nye yang telah diberikan kepada nye.Aizat selalu blanjer jai air berkarbonat dan beger.Kami selalu meronda2 menaiki motor keliling kg baru sambil memaki orang dan mengejek komeng.Aizat dan Jai selalu dapat tiket konsert yang ditaja oleh sepupu jai...dan Aizat tetap dalam senarai utama kami(masih lagi iklan digi)

Rujsdi bin Syahrani, atau Udi juga 24 tahun..keluar kat dunia ni pada 29 Januari 1984, merupakan ahlimajlis kawan-kawan yang lahir satu batch dengan Bad dan Aizat pada thn 1984..meskipun die tinggal kat kg baru dari kecik, tapi jai, aizat n komeng tidak berapa kenal die nisebab radius rumah die jauh sikit dari kawasan capaian kengkawan lelain, kecuali Bad yang 1 skola agama kat kg paya..aizat kenal die ni start dari form1,masuk skola sama kat skolah menengah kebangsaan padang tembak..pada zahirnya die ni seorang yang ok,patuh pada ibubapa,cikgu sekolah dan jiran tetangga..die baik, suke tolong kawan2 die, die juga penah jadi sukarelawan masa Tsunami kat Aceh time 2004 dulu..baik btol die ni..tapi die jugak kadangkla berjaya memalukan kawan2 die tanpa disedari dan tanpa niat dihati..pernah satu hari masa tingkatan 1 dulu, Bad, Aizat n Udi ni gi sekolah naik basikal ramai2, tengah2 jalan sesak tu, die dengan selamba rock tiup wisel sambil menahaN beberapa pengguna jalanraya yang lain..malu betul kengkawan kat situ time tu..tapi tu 11 tahun lepas..die skang da ok sket ar dari dulu, dah x kritikal sangat..cuma kekadang jek ade short sket..walaupn camtu, die baik, die x isap rokok, die slalu tolong kengkawan, tidur awal dan suke smart2 meskipun nk lepak depan rumah dia dan 2 tahun lepas die dah pindah kat Jalan Enggang, Keramat dan ade gak segelintir kekawan yang slalu datang rumah die untuk memastikan keadaan terkawal..dan Udi tetap dalam senarai utama kami(masih lagu iklan digi)

Mohamad Rizal bin Abdullah atau nama 'artis'nye Komeng, berumur 19 tahun pada tahun ni,lahir pada 19 september 1989 kat hospital besar kuala lumpur. sama venue dengan ahli2 majlis yang lain kalo iaitu Bad, Udi serta Zai kecuali Aizat..tahun 1996 ke 1997 die pindah dekat dengan padang bola rumah kami(bad,jai n aizat)..masa tu die kecik lagi, die masa tu mungkin masih mengikut jejak langkah bapanya iaitu pengikut kump Tabligh, memakai kopiah dan jubah setiap hari..memang alim die time tu, solat jemaah kat surau hari2..tapi bile besar, rambut panjang, dah lupe jalan ke surau, juga tidak lagi mengikuti sebarang program anjuran kumpulan Tabligh dan minat kepada bidang nyanyian dan berbakat bermain gitar dan merosakkan kereta ayahnye..die juga mempunyai tabiat suke memuji diri sendiri secara serius tanpa disengajakan dan tindakannya ini lantas dimaafkan kerana kawan2 memahami tabiat semulajadi komeng ni..die tinggal kat kg baru sampai 2 ke 3 bulan lepas dan berpindah ke setapak setelah khabar angin mengatakan tapak rumah dia akan dbina dewan orang ramai..tapi xde lak dewan semalam, belum buat lagi kot..meskipun komeng selau dihina dan dicerca oleh beberapa kawan2 nya atau mungkin semua orang, tapi die juga mempunyai sifat2 baik manusia yang lain, die juga selalu menolong kawan2 die, seperti membeli air tin dan roti jai, bawak aizat gi uptown, bagi bad pinjam kasut bola, dengan belanja Udi beger special kat Sri Rampai..walaupun semua kesalahan ejaan dilakukan kat Myspace, komeng tetap dalam senarai utama kekawan kami(iklan digi disalah erti)

Zainudin bin Rusman atau lebih dikenali penduduk kg pindah di kg baru,KL..berumur 26 thn pada 16 Septemberni, sape nak bagi hadiah bole la email kat die..Jai yang pada zaman kanak2 nye tidaklah seaktif pahlawan2 kg pindah yang lain kerana die tidak meminati sukan no 1 kanak dan remaja tegar yang lain iaitu bolasepak..tetapi kehadirannya pada awal tahun 1999 membuka lembaran dan pendedahan baru kepada semua kengkawan..walaupun tak minat main bola, die ada gak join bebudak main bola kekadang sebab kami tak cukup kaki nk lawan budak flet yang taklah berapa hebat sebab kami selalu menang..Jai sekolah kat St John masa skola rendah dan menengah dan ini agak membataskan pergaulan ahli majlis..tetapi akhirnya
jai menyertai pasukan basikal yang diketuai norul iaitu saudaranya sendiri dan selalu menumpang kat body basikal mountain bike aizat ke kedai2 berhampiran, ke surau, sekitar kg baru dan pernah sekali ke KLCC..die study diploma Sains Komputer di kolej EDI, Tmn Melawati dan telah bekerja selama beberapa tahun di bangunan Glomac Kelana Jaya sebagai ape tah jawatan die tapi IT gak ar..hehe..selain suke melakukan aktiviti download yang ketara dan kekal sebagai pembekal utama bahan2 muat turun sekitar parlimen titiwangsa, die juga tidak hebat seperti ahli2 yang lain dalam menunggang motosikal 2 dan 4 lejang dan ini terbukti setelah kejadian kemalangan di depan kedai 2 ringgit kira2 8 tahun lepas, die dikatakan fobia membawa
motor meskipun selalu membonceng rakan2 yang lain,die juga sah diiktiraf sebagai lelaki yang paling misteri dikalangan kengkawan sebab walaupun die banyak bercakap terutama dalam debat mengutuk komeng yang senantiasa menjadi sasaran,tapi die tak banyak cite pasal diri die sendiri dan die banyak rahsia kerajaan yang agak merungsingkan komeng yang sedaya upaya cube mencari bahan untuk mengutuknya kembali..die juga seperti kengkawan yang lain iaitu selalu membantu ahli2 majlis seperti belanja tengok wayang dan mkn McD, tolong aizat print asignment, bagi bad gune internet, burn cd lagu untuk rusdi, dan membetulkan pc komeng..
pun begitu, die tetap dalam senarai kawan2 utama kami(iklan digi terakhir)

Kete idaman aku...



mari kita citer pasal kete idaman.Kete idaman aku ialah Lamborghini.Aku suka sgt kat kete tu sbb kete tu kete idaman setiap orang.Mampukah aku miliki kete tu?banyak ker duit dalam bank aku?Aku ni jutawan ker nak beli kete mahal cam tu..tapi aku tak peduli aku akan beli kete itu 1 hari nanti....Jadi saper yang ader duit lebih tu belikanla aku kete lamboghini Reventon sebijik..ader berani..

Cheq Dari Advertlets...

Wah...bestnye cheq advertlets dah sampai..hehehe...first time aku dpt cheq hasil dari blog Akusape!..sungguhpon cheq bulan Feb,March aku tak dapat tapi aku bersyukur sbb dpt cheq bulan April..Advertlets korang masih hutang aku lagi 2 cheq tau..jgn buat-buat lupa ye..


Sampul HSBC yang ade cheq didalamnye..


inilah die cheq yang aku terima dari Advertlets

Sehari Bersama kawan di Pavilion...

SAbtu lepas..kitaorang gi tgk wayang citer Hancock.Tayang bermula pukol 1:15 pagi.Utk membuang mase kitaorang gi pasar malam tengku adbul rahman kemudian pegi ke Mcdonald Ampang Park untuk makan.Lepak kat McD sampai kol 12 pagi kemudian bergegas ke Pavilion.SAmpai Pavilion kitaorang kencing suma dan bergambar.Tepat kol 1:15 pagi gate pon bukak..kitaorang masuk..Ramai awek2 seksi-seksi disana..perghh..


lepak kat McD...


Bergambar kat lorong masuk tandas Pavillion...


Bergambar depan kedai Puma...


Menunggu pintu wayang dibuka...

Menunggu citer start...

Sakitnya....

sakit blakang...sakit sendi...sakit urat..suma sakit..argghh....rase tak selesa giler...sakit..nk demam suma ade....

Selipar...

Ini selipar yang ketiga aku beli.Jenis Reebok.Selipar yang pertama aku jenis Nike pastu abg aku pakai..pastu selipar tu pon aku dah tak nmpk smpai skang ni.Selipar yang kedua aku beli iaitu Adidas.Pakai-pakai pastu putus...cis..buang duit aku je beli..Ni plak yang ketiga...aku tak tau brape lame die tahan kalo ikut dari segi pembuatannya aku leh pakai seumur hidop.Tapi tak taulah kalo hayat dier pendek bersama aku....

Aktiviti Ahad...

Magrib tu Aizat sms nk lepak umah aku..pastu aku terpikir nk tgk wayang lantas aku mengajak dier gi tgk wayang.Kitaorang tgk citer Wanted lakonan Angelina Jolie(bekas gefren aku) dan Morgan Freeman.Kitaorang pergi kesana dengan menaiki motor Aizat.Kitaorang pergi lepas magrib mase tu ujan rintik-rintik.Kitaorang pon selambe je redah sib baik dekat je...sampai kat Klcc trus gi beli tiket.Ikutilah cerita gambar dibawah ini :-

Aizat sedang beratur utk membeli tiket sambil mengejek orang depannya..
Ni orang depan aku..dorang pon nk tgk citer Wanted gak..
Kaunter tu suma utk orang tgk citer lain..panjang gak beratur dier..
Setelah penat beratur sambil mengejek orang akhirnya dpat juga kitaorang tiket wayang citer Wanted pukol 10:30 pm..tapi mase tu kol 8:30 pm jadi kitaorang ade 2 jam lagi utk buang mase...
Utk buang mase kitaorang gi Sony Wings...jadi kat situ aku ngan Aizat buang mase yang ader..

Lepas penat merayau dalam Sony Wing tu kitaorang pon gi makan McDonalds..
Ni yang kitaorang makan..McChicken dan Double Cheese Burger..Kitaorang lepak sampai kol 10 lebih(lebih brape aku tak ingat).Semase lepak kitaorang membincangkan pasal ekonomi negara Malaysia dan ekonomi negara asing..
Seblom tgk wayang bermula..kita mestilah mengeluarkan segala air yang ade dalam pundi kencing kita kerana apabile kita tgk wayang nanti tak terganggu nanti..
Tu robot Wall-E...macam best je robot tu...tepi tu gambo x gefren aku...Angelina Jolie..
Jam dah 10:30 pm..gate no 2 pon dah menyala lampu dier..jadi kitaorang pon masuk dan enjoy...
Citer ni aku kasi 5 bintang..kerana citer ni tak bosan dan kelaka..citer ni best..kalo korang lom tgk lagi citer ni baik gi tgk wayang skang..



Korang layanlah trailer dier..ni..

Nescafe 'O'

Hari ni pemikiran aku rase macam senget sebelah..pepagi bute lagi dah sakit perut dek makan megi kari dengan cilipadi..pergghhh penangan dier berdesing telinge aku nihh...hingus tak meleleh tak berenti2 wa ckp lu..tapi citer megi tu aku mkn sblom tido smlm...Gambo kat bawah tu adalah mug aku kat opis sewaktu aku minom petang di pejabat.Air yang aku minom mestilah Nescafe'o' panas...kalo tak panas tak kaw la kawan.Pelapik mug tu aku rembat saper punya tah..McD nyer pelapik.Perut aku lapo..hanye mkn nasi goreng pagi tadi je ngan sedikit makanan ringan.jadi skang ni otak aku dah meracau mintak makan yang lazat-lazat...dem...suma bende aku nk mkn...

Pengalaman Cuti Kerja Saya...

Arini aku cuti..untuk rehatkan badan dan minda aku setelah sekian lame aku tak beruti.Best jugak dok kat umah.Bangun kol 9:30 pagi.On pc..check emel..on skype..on ym..dan check suma yang leh check..Dimasa aku tgh rileks smbil suana bilik aku sunyi sbb tak bukak mp3...ader 1 bunyik buat aku tekanan...bunyik orang mesin rumput...dem..tetekan..aku rase cam nk maki je orang tu...tapi takleh sbb dier jalankan kewajiban dier sahaja..Petang aku tgk movie "Are We Done Yet"..ader lagi 15 movie yang aku tak tgk lagi..dem..Petang aku chat kat skype..saper ader skype leh la aku add dier...hehhehe..Malam aku gi Carre4 ngan abg dan mak aku..beli barang dapur..Malam lepak..dan main pc seketika dan sleeping beauty..best tul hari aku...

Ni la pengacau ketenteraman aku...bising tul..
Aku gi Carre4 dan abg aku blanjer aisrim vanilla + coklat = RM1Masr main tenet aku mkn Mcd