Cameron Highland 2013...


Pepagi buta dihari Isnin...

Hmmm...aku dah lame tak update blog ni...dari kol 2 pagi hingga ke 3 pagi aku membaca komen-komen orang diblog akusorang dan  membuatkan aku tringat mase lampau...jadi aku nk kembali merapu hehehe..(mate dah la takleh nak tido esok nk koje ni...)

Trip Saya Ke Telok Intan Perak...

Hari Jumaat yang lepas aku pergi ke majlis pernikahan dan perkawinan Erik..Erik adalah kawan aku mase kolej sehinggalah ke tempat kerja.Pukul 7:30 pagi aku dah bangun bersiap.Pakaian aku dah setelkan mlm sebelom aku pergi.Destinasi yang ditujui ialah Telok Intan,Perak.Nazar ambik aku kat umah kemudian dari rumah aku kerumah erik.Bile dah smpai umah erik..kita orang gi minom kat kedai tepi jalan.Kat situ ada
kawan erik yg lain iaitu Apek.Setelah kami breakfast dan bercerita selama berpuluh minit..kami pon berangkat ke NZ kerana ahli keluarga erik berada disana.Setelah kami bersatu padu bersama keluarga erik maka kitaorang pon bergerak menuju ke destinasi.Kenderaan yg terlibat sebanyak 3 buah termasuk kereta ferrari nazar.Setibanya di hiway atau pusara lebuhraya,erik dan adiknya telah hilang dan tidak nmpk bayangan..hanya kami betiga terkontang kanting didalam kereta mencari arah tuju dengan sendiri.nazar menyuruh aku menelefon erik utk bertanyakan exit yang harus kita exit dari hiway tu.Selepas 1 jam lebih banyak sikit perjalan, dengan si apek tido tak ingat dunia..kami pon berjaya smpai ke exit yang aku tak ingat semasa aku tgh tulis ni.Erik dan family tgg kami disimpang dan kami akhirnya bersatu padu kembali.Berjalan ambik mase dalam linkungan 50 minit dari tol ke destinasi guest house atau melayunya rumah tumpangan.Kami smpai guest house dan sangat sedap biliknya sesedap mata memandang..aku terus ke katil dan baring..nazar dan apek pula mengeluarkan laptop masing2..lepas nazar guna aku plak guna..kesunyian bilik itu dipecahkan dengan bunyik tv dan bunyik speaker usb apek yg disambungkan dengan tepon bimbitnya..Tetibe bilik kami diketuk...kami JAIP..heheheh...bukan jaib tapi adik azzu..anto baju dan makanan.Wah..azzu ada adik cun...bisik aku didalam hati.hati dorang yg lain aku tak tau la.Lepas dorang bla..nazar pon mencapai beg plastik berunsur makanan..ada mihon goreng,karipap,kuih span..kami pon melantak karipap sehingga ke plastik..sedap giler karipapnya..meehon tak dpt makan sbb takde
pinggan.Lepas makan kami berehat dikatil..aku dan nazar cuba lelapkan mata..manakala apek tak sudah2 ngan FB die.Aku hanya tido-tido syaitan aja..sbb si apek punya batuk n bersin membuat aku terjaga.Tetibe aku tgk bendera jepon atas paleotak aku..ingat kat jepon..rupanya sapu tangan apek.Tiba2 aku tgk apek dah hilang dan pintu bilik terbuka..aku ingat apek kene colik...rupanya die gi merayau2..pastu dier kata
kat aku dia nk gi syampoo rambut.aku pon sambung balik tido.Kol 4 kitaorang bersiap2 utk ke masjid..utk majlis pernikahan erik.Selepas kami solat Asar berjamaah..acara nikah pon dimulakan.Erik hanya dengan sekali lafaz sahaja..telah menjadi sorang suami yang sah kepada isterinya Azzu..maka acara ambik gambo dijalankan sehingga lebam.Abis suma tu..kitaorang pon pergi kerumah Azzu..utk acara bergambo lagi..tp acara gambo dalam bilik.Aku kepenatan jadi aku dok kat luar aje.sambil menolong angkat meja.sambil menengok awek.sesudah mengambil gambo..kami pon beredar dan kembali ke rumah tumpangan.Kami berehat,naza dan apek meneransfer gambo kedalam laptop memasing.Aku pula baring sambil berselimut..wah perak negeri yg sejuk dari kolumpo..mungkin pasal ade air con kot..kitaorang kene ada kat saner pas isyak..jadi kita ada mase melepak lagi.lepas isyak kami pon berangkat ke rumah azzu utk acara berinai..sblom tu kitaorang makan dulu sambil tgk awek..sambil makan sambil tgk awek..dorang pon memulakan sesi besanding dan begambo..aku lepak kat luar sambil main golf(game dalam hp) puasla dorang bergambo sakan semalaman.Kol 12 lebih baru balik ke rumah tumpangan..lepak minom kat kedai depan rumah tu.kol 1 balik bilik,dorang transfer gambo dan aku tgk tv dan tgk tv.Kol 1:30 am,apek dah tido nazar pon samer..aku tgk tv lagi citer mat sentol sambil set timer sleep.Aku pon tertido..sejam kemudian aku terjaga..gi kencing..tido balik..sejam kemudian terjaga gi kencing..kol 7 bunyik alam apek telah membuatkan aku terjaga..kol 8 pagi bangun,mandi dan bersiap..Kitaorang breakfast kat Nikmat..aku makan roti canai 2 keping wah nikmatnya..pas mkn suma kitaorang gerak..kol 10 lebih gak smpai..dorang ambik gambo mak andam dan pengantin..aku baring kat atas katil..tetibe sakit perot..aku pon gi la lepas hajat.pastu aku lepak kat luar.Tgk orang dah ramai..aku pon dok kat atas sofa sambil tertido2..sambil dengar lagu kawen.lepas dah abis suma..kitaorang pon gi mkn..aku tak mkn pon sbb tak lapo..Lepak..pastu dorang gi ambik gambo kat dalam..aku pon lepak sambil dah tak tau nk buat ape..Ketibaan pengantin lelaki wah..ni yg ditunggu..paluan kompang..dan arakan dari pihak lelaki telah memecah heningan..Dorang pon bersanding.Aku pon lepak sambil pekena cendol.Pastu lepak bawah pokok.Pastu aku nmpk bayangan ijep dan bob(kawan kolej)wah dorang dah smpai aku pon menjengok kawan yg lain..tapi dorang tak dpt datang.sbb sharil nk kawen minggu depan..jadi takleh jalan jauh..darah manis orang kate..Aku pon menjadi wakil kepada erik utk menjemput mereka utk makan.lepas makan dorang pon pergi berjumpa erik..mase tu erik tgh makan adab2.dorang pon ambik gambo 2-3-4-5-6-7-8-9 keping utk kenangan.Kemudian smpailah joe,raja,ijad dan airul.Dorang dari Ipoh..nape dorang kat ipoh???sbb Airul beli kamera dslr Nikon.Jadi..ramailah jurugambo pada hari perkahwinan erik tu.Kitaorang pon bergambo lagi..pastu bersembang sambil mengutuk..Setelah mendapat berita dari erik..kitaorang pon bergegas ke rumah tumpangan utk check out...tapi sblom tu kitaorang mandi sejukkan badan.kemas barang dan check out..selamat tinggal GUEST HOUSE TELOK INTAN.Kitaorang pon pergi ke rumah Azzu..Kitaorang pon sambung bersembang2 sambil mengutuk..Apek gi ambik gambo family.Kemudian tiba masenya utk pegi shooting outdoor..wah..buat pertama kalinya aku tgk menara condong kat perak.Kat situ dorang ambik gambo dari bawah menara sampaila ke atas dalam menara.Best tak terkata.Selepas kat Menara condong kitaorang gi plak kat tepi sungai..ape namer tah tmpt dier.ambik gambo gak kat situ..aku rase ada dalam sejuta keping gambo la utk kawen erik ni hahahaha..Lepas puas ambik gambo..kitaorang pon balik..tapi sblom tu kitaorang singgah minom dan mkn.Semua dah kepenatan..Erik dan Azzu terpakse balik dulu kerana ada acara potong kek.Lepas makan kitaorang pon beredar menuju pulang ke Kolumpo.DAlam perjalan apek bukak citer Seniman bujang lapok.die tgk sambil tido.Kitaorang berenti rehat kat RnR ape tah tak ingat.Minom ngan ijat,joe n airul.Pukol 12 lebih baru gerak.Sampai kolumpo dalam kol 1 antar apek kat setapak pastu nazar antar aku kat kg baru.Sampai umah taruk beg suma baring dan trus tido..











itulah cerita mengenai trip saya ke Telok Intan Perak.

Burger Yang Lazat...

Semalam aku ngan aizat gi beli beger kat ampang jaya..jauh mmg jauh..dari Kg Baru beli beger kat Ampang Jaya ape giler wei..Kedai berger berdepan dengan 7-eleven yang telah diagung-agungkan oleh media dan mulut orang ramai kini aku telah smpai ke sana juga setelah setahun mencarinya.Kedai beger ini ada menang award street food.








Video Hitam Putih...


video
Harini aku berjaya memahami masking dalam Sony Vegas(software edit video) tapi tak sepenuh paham lagi..cuma baru paham cenggitu je.Video kat atas ni aku buat diri aku je yang ader kaler...manerkala sekiling aku black and white..Aku masking video secara kasar..jadi hasil pon kasar..hehe..tapi ni proses belajar..

Video Kawanku...

video
video ini untuk tontonan mereka yang dan besor panjang sahaje..penuh aksi ganas...untuk mereka yang lemah semangat jangan la tonton takut mampos plak takpon mengigau waktu malam...

Ini Rumah Saya dan Kawan-kawan...

video
Ini adalah rakaman google earth ia menunjukkan rumah saya,rumah Bad dan rumah Aizat...Dibawah pulak dari rumah saya ke rumah Rusdi di Keramat..

video

Baju dari Finland...

Hari Isnin nan lalu saya telah menerima 1 bungkusan daripad Finland.Hehehe..bungkusan yg mmg dijangka iaitu sehelai baju t-shirt.Hehehe..jauh datangnya dari Finland saner...kerana minat terhadap cerita realiti The Dudesons jadi aku pon membelinya..hehehehe..harga baju dalam EUR14.90 dan kos hantar ialah EUR13.00.Duit hasil perolehan dari blog aku beli baju..heheheh..

Bungkusan yg diterimaBaju yang dibeli
The Dudesons

Earth Hour 09...

Sebelom tutup lampu...
Semasa Earth Hour..8:30pm- 9:30pm
Rumah aku pon turut serta menutup lampu..



video

Mari Tutup Lampu 1 Jam...




Esok Sabtu bersamaan 28 Mac 2009.Marilah kita bersama-sama sepakat untuk menutup lampu selama 1 jam dari pukul 8:30 malam sehingga 9:30 malam.Adakah anda menyahut cabaran ini??

Siapakah Dia??


Siapakah mangkuk ayun ini dikalangan kengkawan aku???

Ini Permainan Baru...

Seharian Di Wangsa Maju...

Semalam aku melepak kat umah Aizat.Memandangkan umah die takde orang jadi kitaorang pon datang untuk menghuru harakan rumahnya itu..Aku dan Rusdi je yg datang..hehehehhe.Aktibiti kami ialah memasak burger sambil menghalau kucing..masak kentang goreng digaul bersama cheese..kepak ayam tajaan ayamas..Kami makan sambil menonton video yg diambil 3 tahun lepas sewaktu meyambut new year kot..hahahah..mmg perangai cam bangsat je suma..hahahaha...Biler dah petang..kami pergi bermain bola.Bola dimainkan dengan cara memasukkan kedalam tayar..memula ingat cam senang..tetapi susah..Setelah 2jam bermain maka barulah tamat permainan itu tetapi Rusdi blom abis lagi kerana die tak dpt memasukkan bola kedalam tayar walaupon sekali hahahaha..bermakna Rusdi kalah..hahaha.Kehitaman kaki mmg tak dapat dibayangkan..lagi hitam dari komeng kaki kitaorang hahaha..Rusdi pergi beli air...kitaorang lepak sampaila malam..party abis kol 11 malam..hahahah..pastu balik...



video

Trip ke Sabah...

Trip ke Sabah
Pengenalan
Hatiku begitu excited sekali sebab nak berterbang jauh kali ini iaitu ke destinasi yang selalu dituju oleh pelancong asing untuk mendaki gunung yang tertinggi di Malaysia iaitu Gunung Kinabalu.Percutian kami iaitu di Kota Kinabalu.3 minggu sebelom bercuti aku dah isi form dan bagi terus ke bos besar untuk mendapatkan pengesahan yang sahih.yahoo...3 hari nye cuti dah diluluskan...Seminggu sebelom berangkat aku menghitung hari..dari sehari kesehari..aku berdoa supaya mase cepat berlalu untuk kehari Jumaat..Aku pergi ke Sabah dengan rakan Skype + muaturun.Mereka yang pergi iaitu Aku,Beldi Biru,lady Marion,Kiena dan Jai.Tetapi bebehari seblom pergi ke Sabah aku tidak mendengar cerita dari mereka ini..online skype pon tidak,ym pon tidak..hatiku gundah gulana dibuatnya.Beldi atau Bel tanyakan kepada aku jadi ke kita gi Sabah ni..aku pon kate jadi je..sebab tiket-tiket kami semua kat Kiena dan telah dibayar sepenuhnya oleh lady.2 hari sebelom pergi lady berym ngan aku..kate dier tak dapat pergi sbb cuti tidak diluluskan...perghh..aku merasa sayu hati..penat aku kasi tips2 untuk die kasitau kat bos dier.rupanya die dah cuti dah..hahahahah...wakenabeb...

Sehari sblom brangkat ke Sabah aku pastikan suma pc,network berada di keadaan yang ok untuk tiada siapa yg akan menganggu cuti aku nanti.malam aku smpai rumah packing baju.Aku tak tau nk bawak brape helai baju.jadi aku sumbat je selagi boleh kedalam beg pinjam.Suar aku bawak seluar pendek je..dan berbelas helai spender.tima kasih kepada Rusdi kerana sudi meminjamkan begnya kepada aku.Lepas aku packing suma..aku pon lepak tgk tv..tetibe dapat sms dari Kiena suh tunggu kat LCCT trus..pergh..termanggu aku kejap..setelah beberapa sms..aku pon jadi tenang kembali.esok aku naik bas sensorang la..tengok tv sambil tetido..

Aku bangun pagi sebab excited kot..kol 7 dah sedar..pastu aku tgk tv.Pas zohor aku gi kenduri rumah Bad..kenduri doa selamat.aku gi ngan Rusdi..tapi kitaorang tak bace doa pon..mase orang surau bace doa kat atas umah..kitaorang melantak kat bawah.makan kambing bakar lagi tu..aku makan takla byk sgt kambing tu..takut sakit perot plak nanti.lepas makan dan sesi borak2 bersama kengkawan..aku pon polang kerumah.Aku mintak Bad hantar aku smpai putra KgBaru kol 4:30 ptg sbb kiena kate kene ada saner kol 6:30 ptg.Sblom pegi aku check lagi sekali lagi beg pakaian aku takut ada yg tertinggal..pada mulanya aku hanya bawak suar pendek..tapi mak aku suh bawak suar panjang dan aku setuju je.Masukkan seluar dalam beg dan telefon Bad mintak hanta ke putra lrt.Sblom gi ke putra lrt aku gi memasukkan duit dulu takut plak nak bawak duit yg banyak.lepas suma perkara dah selesai bad hantar aku ke putra lrt kg baru.Aku beli tiket ke Kl Sentral sbb bas ke LCCT ada di bawah saner.Smpai je kat Kl Sentral trus turun kebawah..dan menaikki bas yg tertulis KL Sentral - LCCT.Tambang dier RM8.Aku sensorang je naik bas tu...takut gak..sbb first time naik.Pas tu ade la orang yg naik skali.tepat je pukul 5:15 bas pon bersedia untuk begerak..Aku tepon lady tanyekan lokasi dorang kat ner?dorang kat umah Kiena lagi.Kol 5:20 bas bergerak..aku melihat luar tingkap bas.nak tido tapi mate tak leh nk lelap.Bas dipandu laju mengikut hi-way KL-PUTRAJAYA.Di tengah2 hiway aku telefon leadi lagi untuk tanyakan lokasi mereka..kini dorang kat Putrajaya.Lebih kurang jam 6:15 aku sampai ke LCCT.Aku tepon lady dorang tgh makan kat putrajaya.Cis..janji 6:30...hehehe janji melayu..aku dah tak tentu arah kat situ..jadi aku ambik keputusan untuk gi makan McD.Lepas dah order aku port kat luar McD..dorang leh nmpk aku kat luar saner.Aku sms bel tanye kat ner..dier kate dah dekat nk smpai.Selang beberapa minit dier call..aku kate aku kat McD..dari jauh aku nmpk bel..dalam hati aku bertanye kenapa bel ni nmpk hitam??hahahahhah..aku ajak bel makan..dier pon gi beli McD gak.Selang beberapa belas minit..lady,kiena dan jai smpai..suma lepak kat Mcd.Apalagi sesi begambo pon menjelma la..kemudian kawan keina pon sampai.lepak.Aku ajak ledi gi toilet hahahaha...sambil mecuri troli beg dan mencocok duit..dalam kol 7 nak ke 8 malam kitaorang pun pergi menscan beg pakaian..takutla..dorang bawak senjata masuk dalam kapal terbang dan terus check in.Dalam mase tu abg aku baru smpai dari KK dan telefon aku nk jumpa sat.tapi aku kate aku tgh check in.jap lagi aku jumpa dier aku kate.Mase nk check in aktiviti begambo pon selari mengikut peredaran..Check in suma orang kene serahkan IC.Lepas suma ok..bagasi suma di masukkan kedalam.Jadi kitaorang pon berlengganglah bejalan.Aku pon gi jumpa abg aku..kat ketibaan.borak2 sat.pastu die pon balik ngan kawan dier..aku pon pegi cari dorang..smpai je trus masuk kedalam.Tapi mase tu ujan plak...hhuhuhuh...gi toilet sat..pastu kapal terbang ke KK akan berlepas di pintu P4 jadi suma orang beratur kat situ..sblom naik kapal terbang pon begambar...kat tangga pon begambo..kat dalam kapal terbang pon begambo..hahahhaa...mmg dah adat geng jamban suka begambo..dalam kapal terbang seat dier cukup tidak meyenangkan aku..sbb aku kene duduk 90 darjah..gile tegak tulang belakang aku..aku ok lagi..tapi untuk Bel mmg seksa...kaki dah la panjang..duduk tmpt sempit huhuhu seksa woo...hanye bel je yang tau..sbb tu kaki dier bukan kaki aku hahahaha...sblom berlepas sesi ajar2 ttg keselamatan ditunjuk ajar.Perjalanan ambik mase dalam 2 jam..perghh lame tu.kol 9:30 malam kapal terbang pon berlepas..huhuhuuh..Minit pertama ok..tapi untuk minit ke 30 wah...aku dah tak selesa dah..rase macam nk patah2 kan je kusi air asia tu..sakit wooo...apelagi sesi begambo pon dijalankan..Tapi dalam kapal tebang...kepala otak aku dah pening..mesti penangan kambing tu kot yang aku makn petang tadi..wah...sakit dier denyut2..ok cuba rilek tapi takleh...aku suh lady picitkan..dpt gak mengurangkan sakit untuk seketika...2 jam rase cam lame..sekejap2 aku tanye jam kol brape.Akhirnya jam 11:30 malam kitaorang smpai di Airport Kota Kinabalu..Perasaan gembira menyelubungi diri..turun je dari kapal terus ambik gambo..hahahah...aku tepon mak aku kate dah smpai Sabah.Kat dalam tu kitaorang kene register hehehe..die tanye samaada aku bercuti atau bekerja.Lepas tu kitaorang gi ambik beg.Kitaorang jumpa kepek kat luar.Wah leganya jumpa kepek..trus gi kat kete..wah..leganya berada didalam tu..Tapi sblom tu kitaorang tunggu kawan keina dpt kete dari cousin dier.Lepas dah suma tu kitaorang pon trus gi umah tamu kepek kat Lokkawi(tu kot name dier),sampai kat umah dier aku pon letak barang2 dalam bilik dan trus terbaring depan ruang tamu.Kat situ takde astro plak..tapi ade dvd dan hardisk yg penuh ngan citer...apalagi layan movie la..tgk citer Apocalypto..kaum wanita suma gi kedai mamak beli makan..aku kirim roti canai..dan air nescafe.Sejam kemudian dorang balik...tapi dorang salah beli air..air teh dorang beli..huuhuh...aku takleh minom teh..nanti angin..jadi aku pon meminom air milo instant kepek..hehehe..lepas makan aku terbaring depan tv..last-last aku kecundang ditangan tv..aku tetido..

McD adalah tempat yg sesuai untuk menunggu kengkawan
Sblom check in...
Beg aku selepas discan dan ditampal dengan sticker...

Bel bersama akak yg bertanggungjawab terhadap keselamatan beg dan tiket kami...Bagasi-bagasi kami telah ditelan masuk kedalam
Mari begambo bersama abg polis..dier check tiket untuk masuk..
Itu adalah pintu P4..pintu ke kapal angkasa...
Bergambar di depan kapal terbang yg bakal dinaiki..
Ditangga naik kapal..tetibe ade kepala plak hahaha..
Pramugari yg bertugas...dipintu kapal terbang...
Bergambo di seat memasing
Orang ramai yang hendak ke K.K sedang mencari seat memasing...

Pagi ahad aku terkejut..sbb kol 6:30 pagi dah terang macam kol 8 pagi siap ade matahari..kalo kat kolumpo kol 6:30 ni jgn harapla ade matehari..yg ader pon taik mate aku je...masih gelap lagi beb.Tapi aku sambung tido balik.Kol 8 pagi aku tgk kepek dah mandi suma..dier kate ader meting pepagi ahad tu.Aku bangun trus gi mandi..mandi2 best..tapi aku lupa bawak berus gigi plak..jadi kene guna cara old skool la..pakai jari pon buleh...hahahah..siap2 suma..dorang tak bangun lagi..yg bangun aku dan kepek je..Kemudian barulah Kiena bangun..trus aku suh dier buat air..hahahahha...padan muka saper suh bangun awal..Sarapan pagi kepek belikan nasi lemak.Lepas sarapan suma..perut aku buat meragam plak..berak untuk pertama kali ok..tapi untuk kali kedua aku rase dah macam pelik..pastu masuk ke3 dah tak seronok plak..harini kitaorag makan tengahari di rumah..Kaum hawa beli barang mentah..aku dan bel main game xbox kepek sambil membuli budak kecik..hahahah..seronok betol..ledi pon cuba nk tolong budak tu tapi dier pon sekali dibuli oleh aku dan bel..hahahah kejamnya bel...hahahah.Aku tetibe tringat utk pesan berus gigi tapi malang..dorang tinggal hp..Dorang balik trus mengomen kate barang2 kat kedai tu mahal..hahahha..dorang beli sotong dan ikan..Masak sambal sotong,ikan goreng dan sambal belacan..perggh..pedasnya smpai meleleh air idung aku..lepas makan..borak2..Jai dan Lady ada keje nk wat hari isnin nanti..jadi kepek tolong set kan tenet dorang..berjaya juga akhirnya..ledi wat keje dier..Kepek ajak gi Pasar filipin..dorang pon bersiap2..tapi perot aku meragam plak..berak2..aku mintak kiena ubat.Die kasi aku pornstan..tahan sakit..dan tiger bam..berkesan.kitaorang pon pergi ke sana..smpai saner kita pon truskan dengan sesi begambo..tak kira dimana saje..tepi,tgh,atas bawah jalan suma kitaorang bergambo.Kat saner aku beli baju untuk hadiah kemudian kitaorang gi kat Sabah Seasource Trading..kat saner kitaorng cuba kaw-tim ngan brader kat situ untuk dpt harga spesel..jadi dier pon setuju..tapi kitaorang tak beli lagi..tunggu mase nk balik baru beli..kalo tak kepek kat 1 umah bau ikan masin hahahaha..Gi kat pasar malam..aku beli rantai mutiara untuk family aku.Kol 6 kat saner dah gelap..senja..mase nak balik kitaorang singgah bank untuk ledi dan bel menguarkan duit.kol 7:30 aku rase macam kol 8 lebih..setelel suma..kitaorang pon balik ke umah..lepak...makan malam..dan tgk movie citer kung fu dunk.Pastu tgk Hill Have eye 2..Bel kuar tgk bola kat kedai mamak..kepek ade meting..kol 1 lebih kepek balik...aku tgk movie pastu tetido..aku sedar bel balik..tapi tak larat nk tegor dier..sambung tido balik..kol 6 pagi aku tejaga aku tgk budak nk gi skolah..pastu aku sambung tido..kol 6:30 pagi dah terang..aku beralih arah untuk tido..kol 8 lebih aku bangun dan mandi..time tu gak perut aku rase tak ngam..berak2 lagi..ambik pornstan keina..baru ok sikit..Kol 9 lebih kitaorang pon berangkat pergi ke Muzium untuk tgk rumah2 sabah..kat situ aktiviti begambo dijalankan dengan penuh tekun..setiap pelusuk kawasan kitaorang begambo..hahahha...seronoknya..Smpai kat Umah Brunei ada jual cenderamata..kitaorang beli suma keychain smpai licin..hahahaha..pastu kitaorang gi tgk tmpt ader tengkorak..tengkorak tu jage beras..hehehe...Lepas dah penat begambo..dah puas jalan 1 tu kitaorang pon lepak tepi longkang dan sambil merehatkan diri dengan memakan sandwich yg dibuat..Dari Muzium Sabah..kitaorang ke Kudat untuk pergi ke Tip Of Borneo dimana disana pertembungan antara Laut Cina Selatan dan Laut Sulu..Perjalanan ambik mase hampir 3 jam..perghh...mencabar..Smpai kat sana perghh...view dier leh wat ko menangis air mata darah...cantik giler..kat saner..begambar bermacam2 posisi,rupa dan bentuk badan...hahahah...tapi sayangnya kitaorang takleh tgk sunset sbb kepek tak leh drive malam..tapi ape2 pon view die gempak...kitaorang gerak balik kol 5 kitaorang balik dan menuju ke kawasan makanan.Kat Kudat kita makan kat restoren Terminal Tomyam..dimana..masakannya sgt tak best..dan biler perot lapo tak best pon jadi best..kol 7 ptg camtu kitaorang pon gerak dari Kudat menuju ke K.K untuk balik umah...dalam perjalan bali ledi rase nk gi membuang air kecil..jadi kiraorang berenti di satu restoren..aku temankan ledi diikuti dengan jai..Kat situ kitaorand duduk kat meja ngan jai dan boboy..tetibe anjing itam ni dtg rilek plak nk memanje..kitaorang pon blah masuk kedalam.takut beb..anjing tu..aku ada fobia ngan anjing..Kat dalam aku order airr mineral untuk tidak dorang pandang serong..sorang-sorang gi kencing..aku hanya penemam je..takut2 brani je...hahahah..dah setel suma tugasan dorang kitaorang pon menuju jalan polang.Dalam perjalanan polang banyak cerita yang berlaku..memula dorang menukar2 bunyik ringtone sms..kemudian tukar lagu-lagu mp3..naik fedup aku dgr bunyik-bunyik tu..pastu keadaan menjadi sunyi seketika..tetibe bunyik proot memecah kebuntuan..pergghh....muntah...Bel kentut..macam sial je bau dier...aku kate bau kudat..hahaha..sejak dari tu melekat la kat bel bau kudat..Bukan sekali je bel mengeluarkan kudatnya..tapi btk kali..ada yg dah lali bau kudat bel..bau yg amat cilake skali..kitaorang suma menyumpah2 bel..hahahhaah...tu la ko bel saper suh kentut bau kudat hahahaha..(orang kudat jgn marah ye..ni hanye gurauan).Kerepek tanye korang nk jumpa Bunga tak kat UMS..kitaorang follow je..Masuk kat dalam UMS tu macam gengster je..lepas plak dari pondok jaga tu..Jai ngan Boboi kuar isap rokok..Pastu boboi gi pondok bas pastu kene sound sbb kat sini kawasan larangan merokok hahahahha...jadi dorang isap rokok secara sorok2 macam hisap dadah je hahahah...tapi awek2 kat saner suma baek-baek..leleh..smpat aku snap secara candid gambo dorang..Akhirnya Bunga yg ditunggu sudah dikelihatan..Bunga adalah chatter muaturun..Jadi kitaorang pon berkenalan dan acara bergambo tidak dilupakan..banyak aksi pelik-pelik yg dibuat ketika bergambo..hahaha..ada ayat dari Bunga yg kelaka iaitu "Kenapa Korang macam Berok" lebih kurang macam tu la ayat dier hahahah...aku rase baru first time die jumpa kot kitaorang..hahahahaha..Begambar adalah sbahagian dari adat resam geng jamban....dimana tumpahnya kuah kalo tidak ke meja..hahahahah...Lepas dah jumpa ngan Bunga..kitaorang pon pergi ke Tanjung Aru.Kat saner kitaorang beli jagung dan minoman kononya nk tgk joget2 tapi malangnya dah abis..lepas makan2 diatas pentas..kitaorang pon turun ke pantai untuk bergambo..disitu ada begambo cara terbaru iaitu cara terbang hahahahah...setelah penat bergambo dan melompat-lompat macam kera sumbang..kitaorang pon berhasrat untuk polang ke rumah...smpai kat umah...aku mandi-mandi baring dan borak2 sambil jai dan kepek transfer gambo kedalam laptop..lepas tu kitaorang tgk slideshow kat tv.setelah selesai aku pon tetido..hahahha..letih giler beb..Esoknya nk bangun pagi sbb nk gi kaki gunung Kinabalu.

Aku asik terjaga dari tido..tak lena sgt..kol 4:30 aku tersedar..bel pesan kat aku suh kejut kol 5 jadi aku ingat 4:30 tu awal lagi..jadi aku tido..sedar2 kol 6:30 hahahahaha..aku kejutkan bel..smpai die bangun pastu aku tido balik.pastu aku dgr orang ketuk2 pintu..aku bukak tgk bel..ingat dier dah balik..rupanya dier tetinggal barang.aku sambung balik tido kat dalam bilik kol 9:30 baru bangun dan trus gi mandi.kepek dan lelain bebingcang untuk buat bbq malam nanti.jadi kitaorang senarai barang nk dibeli.Kol 10 kitaorang kuar rumah untuk pergi ke kedai dan beli segala macam barang untuk bbq malam ni.Pastu anto barang2 kat umah kawan Bel..untuk dorang buatkkan.Dah setel suma kita truskan pejalanan ke kaki gunung Kinabalu.Tapi dalam perjalanan kesana kitaorang singgah di Bangunan Yayasan Sabah,untk begambo 2,3,4 snap.Pastu kitaorang gi trus ke kaki gunung..Pejalanan mengambil mase 2 jam lebih dan jalan yg beliku2 membuatkan orang2 pening kepala dan ingin muntah..hahahha..jadi dorang tido je sepanjang pejalanan..Smpai kat saner kitaorang trus ke tmpt yg ditujui..keadaan begerimis membuatkan keadaan menjadi sejuk..sesejuk air di kali..kat sana kitaorang tak nmpk gunung Kinabalu sbb keadaan berkabus..tapi kitaorang mmg bergambo sakan..hahahah..kat situ kita bebincang nk buat aktiviti panjat gunung Kinabalu tapi untuk tahun depan nya aktiviti 2010...wah seronoknya..lepas kitaorang snap gambo untuk kali ke 200 kitaorang pon pergi ke tempat lain..iaitu ke taman ape tah kat kaki gunung Kinabalu tu jugak..sempatlah snap gambo dalam 2-3puloh keping..hahahha..kita bergambo diatas bunga Raflesia tapi die punya replika je la...nak mampos kalo bunga betol..mau kene pijak...heheheh..lepas dah sakan begambo kitaorang pon pergi ke Taman Straberi tapi malangnya taman straberi tu kita takleh masuk...huhuuhuhu...apera..lepas tu kitaorang pergi makan di kedai makan yg entah ape namenya...hahahahha..kitaorang mkn smpai kenyang..Pastu kitaorang gerak menuju ke stesen bas Kundasang untuk mengambil barangan Bel yang diorder dari Sandakan iaitu Udang dan ketam.Sepanjang perjalanan meneruni kaki bukit Kinabalu kabus tebal meliputi jalan..100% tak nmpk jalan..sib baik kepek ade GPS dapat membantu..kitaorang berenti di 1 kedai yang ape tah name dier dan memulakan aktibiti bergambo disebalik kabus tebal..ala-ala oversea la konon hahha..kemudian kitaorang sambung balik perjalanan.Sblom sampai ke stesen bas saner aku mintak kepek untuk singgah di Maybank untuk mecocok duit kerana wang sudah aku sudah abis dijoli katak...hahahaha.lepas dan mencocok suma..kitaorang bergerak ke stesen bas itu..sbb bas dari Sandakan sampai kol 6:30 ptg..sbb barang itu hanya dikirim barang saje kalo lambat ambik maka burn la barangan itu.Keadaan disekitar stesen bas itu megerunkan aku dan rakan2 yang lain kerana ada mereka yg macam ulat(kalo kat kl,ulat tu orang yg jual tiket kat tepi2 jalan tu)tapi cara dorang agak kasar dimata kepala otakku sendiri..kerana mereka akan mencuba mendapatkan customer dengan cara yg tak berapa hensem..Abis kete kepek diketuk2 untuk mendapatkan pelanggan..dengan menunjukkan bisnes kad sahaje..ledi berjaya menemuramah sorang dari segelintir.Bile ledi terangkan kita dari Kolumpo barulah dorang tak kaco...wah hebat tol ledi ni..ada ilmu hitam barangkali...hahahahha..dalam jam 7 lebih akhirnya bel mendapat barangannya kerana bas dari Sandakan itu smpai dalam jam 7 ptg hehehe..Kitaorang trus kerumah kawan Bel..untuk mengambil ayam yang telah di marined untuk dibuat bbq.Sampai saner dalam jam 8 lebih..kitaorang dijemput makan dengan masakan udang yg lazat...dalam hati aku berkata...camner ni..nk bbq kang nanti kenyang plak..jadi aku mengambil keputusan SPM iaitu dengan memakan sedikit sahaja..udang pon aku makan dalam beberape ekor.Setelah selesai suma dengan aktiviti bergambo kitaorang pon berangkat ke Tanjung Aru untuk mendapatkan tapak BBq yg paling kacip untuk didirikan..Setelah mengamati bebetol..macam tak sesuai je untuk didirikan jadi kami pon beralih ke tmpt lain iaitu di tmpt yg tiada orang tetapi banyak anjing sedang mengawan..Jadi kami loading barang2 bbq dan memilih kawasan yg sesuai..selepas itu kami pon membakar..ayam dan udang..kepek mencari air untuk membasuh tangan dan udang hehehe..Kawasan tu banyak anjing...aku ni fobia ngan anjing..huhuhu...aktiviti membakar telah berjaya sayap-sayap ayam telah diratah rakus heheheheh...kepek sempat juga menelefon rakan2 muaturun..dan kami smpat juga berbual mukekekke..Kami pon berborak-borak 1 samer lain.Pukol 11 macam tu kitaorang packing barang2 untuk polang kerumah..smpai umah kitaorang trus transfer gambo hehehe...aku tak tahan nk mandi..dan syampoo rambot..lepas tu barulah segar badan aku.Mengikut cerita kitaorng nk pasar untuk membeli udang2 yg fresh..tapi kerana suma dah letih kami biarkanlah saja..kitaorang sambung dengan aktiviti berborak sambil mengata dan menulis list2 barangan untuk dibeli...hehhehh...ikutkan hati takmo tido...tapi biler aku pasang dvd citer taxi 3 mate aku trus layu dan tido trus..aku sedar2 dah pagi.

PAgi itu adalah pagi terakhir buat kami suma kat K.Kinabalu sbb petang kitaorang dah nk balik..Kawan Kiena dah polang pergi ke rumah sepupunya..Aku bangun mandi dan kemaskan beg pakaian aku.Lepas itu aku snap-snap gambo untuk kali terkahir kita di sana..sayu dan pilu macam izwan pilus perasaanku sbb dah nk balik.Kol 11 pagi kitaorang gerak dari umah kepek trus ke rumah kawan Bel untuk memgambil barangan bel yg telah dibekukan.Dirumah tu penuh dengan aktibiti bergambo..jai dan keina dpt juga pemandangan jem yg segar hahahah..lepas dah packing2 barang bel..kitaorang trus ke Pasar Filipin untuk membeli cenderamata dan makanan laut.Kat sana aku beli gelang mutiara.Kat kedai makanan laut tu aku beli udang kering,sotong,amplang,kuih ade lubang tu..kuda laut sepasang.Kat situ kitaorang beramah mesra sambil betukar2 name card bersama dengan mamat yg jaga kedai tu..Kalo korang gi Pasar Filipin singgahlah di kedai ni namer die SAbah Seasource Trading..kitaorang smpatlah snap gambo dalam bepuluh-puloh keping di kedai tu kepek jadi photog..hehehheh tq kepek..Lepas dah beli2 suma..kitaorang pon bergegas ke airport sbb flight kol 3.30 ptg jadi kene smpai saner awl untuk check in.Jadi kitaorang pon check in dan sempat mengambil gambar ngan akak yg kat kounter tu hehehe..lepas beg kitaorang suma di dimasukkan kedalam..kitaorang pon membuat aktibiti bebas..sementara itu kepek dan jai sempat meupload gambo ke dalam komputer jai..kat situ gak kitaorang sempat video call ngan Mia...hehehe...jadi kitaorang pon begambo puas2.Ledi membeli lobster di kedai kat airport tu..Kat situ aku nmpk awk sabah yang kaki bebalut hehehe..smpat gak Kiena ambik gambo heheheh...dalam kol 3 panggilan kapal terbang kami pon terpanggil..smpat gak snap gambo untuk kali last...pastu kepek kene marah sbb ambik gambo...sib baik kamera kepek tak kene rampas hehehe..aku mengambil gambo kapal terbang..kemudian aku baru teringat nk beli magnet peti ais untuk abg aku..hehehe..sib baik ada kedai kat situ.jadi aku pon beli la..hehehe...kol 3 lebih pintu pon terbuka untuk kitaorang naik flight.Sepanjang jalan nk naik flight tu..kitaorang asik snap gambo aje heheheh...naik kapal terbang pon snap gambo gak...dalam kapal terbang aku aderambil gambo mengunakan alat bantuan pernafasan hehehhe..tq pramugari yg ape tah namer die...ko sangat cantik..hahahhaa...Dalam flight ledi makan nasi lemak dan aku plak makan sandwich ayam..lazat gak rasenya...air kitaorang kongsi2 ngan kiena hehehe..minom air macam buat bende jahat je...rase takut2..2 jam rase macam lame...jadi aku pon try tido...tp hanye tido2 ayam perot aku rase tak begitu lazat..berangin2 nk kentot rase segan..kang kalo terberak dalam suar cmaner??...aku tgk ledi bel kiena suma dah terbongkang hhahaha...sib baik pilot tu bawak laju...kol 6 ptg dah smpai..turun2 kitaorang tunggu kat terminal sbb nk tunggu beg2 dan barangan kitaorang..kat situ perot aku dah takleh tahan...jadi aku pon gi la berak kat tandas berdekatan..hehhe...wah lega skali...selesai berak aku pon gi kat tmpt tunggu beg...tgk kotak bel berisi udang dan ketam tu hancur hahahahah...Lepas dah angkat beg suma..kitaorang pon berambus dari terminal tu...smpat lagi mengambil gambo untuk kalo terakhir..Jai keina dan ledi balik kerana kete dorang dah smpai..kawan keina..gi merayau LCCt aku plak ngan Bel naik bas untuk balik ke Kolumpo.Dalam bas aku sms kepek nk ucap tq...die balas jgn serik mau datang lagi...hhehehhe...dalam bas tu aku ngan bel cerita pasal sabah je heheheh...Sampai Kl Sentral aku ngan bel berpecah..bel ke sentol manekala aku ke london eh kampung baru...aku naik putra dan merenung jauh dan perasaan aku puas kerana aku sudah smpai ke sabah..2-3-4-5- hari pemikiran aku terganggu je...nape siang kat kolumpo ni lame sgt..tapi kat sabah kejap aje..tapi malam lame..hehhehehe...smpai kat sinilah coretan aku berkenaan dengan Kota Kinbalu,Sabah.

AKu berterima kasih kepada KEREPEK kerana sudi memberikan kami tempat tinggal yang selesa skali..bawak kami ke tempat2 yang cantik seperti KUDAT..Harap kepek dapat membawa kami lagi ke serata SAbah...Kepek kalo ader salah dan silap aku sepanjang aku kat sana..aku mintak maafla..SEKIAN..

The Dudesons Rock....

Skang ni aku tgh minat giler babi kat citer The Dudesons.Citer The Dudesons adalah pasal 4 orang kawan baik iaitu Jukka, Jarppi ,Jarno dan Hannu-Pekka "HP".Korang kene tgk citer dorang ni sbb dorang ni ada stunt yang tersendiri..kelaka,gerun..sakit badan suma ada biler tgk dorang punya cerita..huhuhuh...Cerita dorang ni seperti JackAss,Viva la Bam.Skang ni aku pon tgh terbayang nk buat cerita cam dorang..1 hari nanti aku pasti akan buat.Jadi korang leh la tgk citer the Dudesons ni di youtube atau download kat torrent..THe DUDESONS ROCKKKKK....Kat bawah ni aku kasi korang tgk citer dier season 1 part 1..enjoy..


Bervideo Ngan Komeng..

Malam tadi aku lepak ngan aizat dan komeng kat umah aizat..aku pon mengambil video aku..tapi si komeng membuatkan aku syak wasangka..ikutilah video ini...penuh dengan makian..hahahah
video

Sealed With A Kiss...

Kepada suma makwe-makwe yang melawat blog aku ni..lagu ni utk korang suma..Sori la blog ni tak berupdate..masenya takde..

Bobby Vinton - Sealed With A Kiss.mp3(klik sini)
'Tho we gotta say goodbye for the summer
Darling I promise you this
I'll send you all my love every day in a letter
Sealed with a kiss
Guess it's gonna be a cold lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my love every day in a letter
Sealed with a kiss
I'll see you in the sunlight
I'll hear your voice everywhere
I'll run to tenderly hold you
But darling you won't be there
I don't wanna say goodbye for the summer
Knowing the love we'll miss
Oh let us make a pledge to meet in September
And seal it with a kiss
Guess it's gonna be a cold lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my love every day in a letter
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss

LAGU INI UNTUK SUMA AWEKS-AWEKS YANG KENAL AKUSORANG!AKUSAPE!..end

Mesin Air...

Aku nk beli mesin air macam kat bawah ni la..senang kalo kawan-kawan aku dtg bile haus dorang boleh beli air.Lagipon ia mengalakkan utk aku bertabung.hehehhe.Jadi ader kompeni-kompeni air yang besar kat luar saner nk sponsor mesin air utk aku?


Berjalan Di Jaya Jusco Setiawangsa...

semalam saya dan keluarga saya pergi melawat Jaya Jusco yang baru sahaja dibuka di Setiawangsa.Jaya Jusco ini sangatla besar.Penat kaki saya berjalan.Majoriti kedai yang ada kat JJ adalah kedai makan.jadi orang setiawangsa tak perlulah gi ke KLCC utk mendapatkan makanan yang lazat-lazat.Kedai makan yang ada di situ ialah Wendy's , Old Town White Coffee , Madam Lim , Big Apple Donut , KFC dan ade lagi beraneka kedai makan di sana..Disini saya kepikan beberape keping gambar kenangan saya disana...hahahah


biler masuk pintu utama jumpa patung belon ni




bergambo di kedai menjual spek mate...hahahahah suma spek aku try..

Video Blog episod ??(Trial Version)

video

Tilamku...

Katil aku yang sblom ni dah bengkok.Mungkin keganasan anak buah sendiri bermain wrestling di katil itu.Skang ni aku ade tilam dreamland..peerghh tilam ni peninggalan arwah nenek aku.tilam ni dah belas2 tahun..aku tak tipu..tapi keempukkannya masih lagi terasa.Aku skang tido kuak resakse,tido secara ganas wahahahha...tido mlm ku indah belaka..hanya mimpi-mimpi yang basah sahaja hahahhaha...


HBKL...

Harini aku gi HBKL..bawak mak aku gi sane sbb mak aku lemah kaki dan tangan.Gi sana abg aku hantar.Gi pagi sbb biasalah kalo gi lambat,lambatla dapat rawatan.Sampai sana trus kene daftar pastu untuk daftar kene tunggu lagi 100++ orang baru dpt daftar dan dpt no bilik untuk rawatan.Selepas dapat nombor rawatan kitaorang kene tunggu kat bilik no 27 B.KEne tunggu lagi..dalam 20 minit barulah ade jururawat memanggil "Aini Omar" pastu mak aku pon pegi masuk kedalam bilik utk dpt rawatan.Pastu mak aku kuar utk check darah dan ambik urine.Pas dah isi urine kene bawak ke makmal utk check.Kat situ ambik mase 45 minit utk dorang anilisis.Aku smpai tetido-tido..hehehe..dh dpt result gi balik jumpa doktor tu utk kasi balik result urine test tu.Doktor kate kencing mak aku kotor.Die kasi ubat dan lagi 2 minggu kene check balik(18/12/08 8:30 pagi).Pastu kene tunggu utk ambik ubat..sib baik mase tunggu ambik ubat tu ader awek-awek yg sedap mate memandang hehhe.Dah ambik ubat aku tepon makcik aku utk ambik kat depan Emengency.KAt situ aku tunggu..ada macam2 sakit..ade eksiden,ader nangis sbb laki dier eksiden,ader muka dah pucat takde darah..macam2 la..kalo korang duduk kat tepi tu dalam 10 minit macam2 bende korang leh tgk..Makcik aku dtg dan kitaorang pon balik.Smpai umah aku mkn nasi.Pastu kasi mak aku makan ubat.Lepas dah setel suma..aku tgk citer Supernatural sehinggalah cerita itu tengok aku.(ujan plak perghhh)...

Aku Suka...

Lame giler aku tak update blog akusorang ni..huhuhu..sori la geng...gua skang tgh bz ngan opis dan aktiviti melepak berhala tuju,huhuhuh..skang ni aku tgh syok giler dengar lagu D'Masiv - Diantara Kalian huhuhuhu..pedulikla orang nak kata aku jiwang..tapi aku suka la la la..Skang ni aku dan kawan2 aku kat umah sibok dengan aktiviti begamba kerana Rusdi kawan aku baru saje beli camera dslr canon eos450d.Best bergambo huhuh..jadi kitaorang ader aktiviti baru iaitu bergambo di sekitar kolumpo dan putrajaya hahahha.Kalo nk tgk gambo hasil tangkapan tunggulah update yang seterusnya hehehe...kalo korang nk dengar lagu D'Masiv yang aku tgh tergila2kan skang ni korang lehla klik tajuk lagu kat bawah ni utk download.

D'Masiv - Diantara Kalian.mp3(klik sini)

Sepetang Bersama Warirc2@Krueger...


Smlm aku berjumpa ngan man atau warirc2.blogspot.com..aku jumpa die kat tmpt keje die kat klcc.Smlm aku tak keje aku cirit birit..skang dah ok dah..hehhee..kitaorang lepak kat kedai mamak kat tepi bangunan ape tah aku pon tak ingat name dier.Mase lepak kitaorng borak2 pasal blog..blog...blog dan blog hahaha...best borak ngan die ni..skang ni blog dier menerbitkan banner-banner kepada blogger-blogger secara percuma...jadi kalo korang nk banner free korang lehla mintak man ni buatkan..tapi korang kene berator kerana permintaan banner sgtla tinggi...dan beliau ader 2 tangan je..hahaha...kitaorang lepak smpai kol 8:30 mlm pastu dier pon blah gi putra lrt klcc dan aku gi tgk wayang citer james bond ngan kawan aku..

Eksperimen Video...


afiq magic from aku sape on Vimeo.

Sentiasa Berwaspada...

lamer dah aku tak update blog ni..heuhuhuh..ni aku nk kasitau korang..kalo korang ade adik ke anak ke anak buah ke anah sedara korang tgk dorang dan jgn kasi dorang bermain sorang2 atau pergi kedai sorang2 atau tunggu kat skolah sorang2 kerana lelaki kucing atau lelaki anjing atau lelaki babi telah aktif kembali..kali ini dengan memberikan sejumlah wang(dari sumber yang buleh dipercayai)diharap korang awasi anak atau adik korang.Sentiasa berwaspada..

Aku beli hp baru...

Semalam petang pas aku balik dari open house kat kelana jaya.Aku pon balik ke rumah kemudian aku bukak tenet pastu tgk hp Sony Ericsson W910i(sbb aku tgk tepon madi tu teringin nak beli).Pastu aku tunjuk kat abg ipar aku kate nak beli tepon ni.Pastu dier check kat lowyatt.net pastu trus call kedai cina hp tu..kate hp yang aku nk tu ader Sony Ericsson W910i warna merah hati harga rm831..jadi aku berpikir dalam 10 minit utk beli ke tidak..dan aku mengambil keputusan utk membelinya..time tu jugak gi beli hp tu..huhuhu..hehehe..Ni adalah hp pertama dalam hidup aku yang aku beli sendiri..sblom ni asik pakai hp opis je hehehe..

Tahniah Azmin dan Yunis..


Tahniah Min dan Yunis kerana sudah berumahtangga hehehe...Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu..

Di Suatu Malam...

Biler aku nk die takde...bile aku taknak die ade...babi tol "vick" ni..aku dah batuk-batuk kering ni..

Raya Yang Cirit...

aku sakit perut..cirit birit..dah tak larat nk berak..perut dah kempes...tak larat nak gi toilet rasa nak berak ikut mulut plak...

beta...live..dari akusorang

Harini Aku 26 tahun...

Harini adalah harijadi aku yang ke 26 tahun.Aku sudah meningkat tua..tidak...Aku ingin mengucapkan tima kasih kepada suma yang wishkan besday aku dari jam 12 pagi tadi sehingga kini.Kepada suma yang menyambut besday pada 16 September ini sama dengan aku tidak kira dimana jua korang berada...aku ucapkan "Happy Birthday atau Selamat Harijadi".

note: Kepada sesiapa ingin memberikan aku hadiah sila emel aku hahaahaaah...

Ulat...

Seketika ngan abang aku...

Berita Tv3 : Ulat - ulat tiket berleluasa di musim perayaan ini..
Abang aku :Besar maner ulat tu....
Aku : hahahahhaha...

Selamat Berpuasa...

lame tol tak post kat sini...maaflah kerana kesibukan dunia sehingga lalai kepada dunia maya ini.Sibok sgt dan letih..byk gambar dan cerita mau diupload disini tapi apakan daya masa tak megizinkan.Pose tahun ni aku kehausan yang teramat sangat..air liur aku kering...kolumpo skang ni musim panas...panas mentari lebih panas daripada panas hati setiap insan di dunia ini...banyak dugaan aku hadapi..dugaan yang paling hebat bila berada di sekitar kolumpo pabila bulan posa ialah dugaan mata(korang paham-paham sendirila ye...)...jadi SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT BERBUKA PUASA...

Hantu...

Semalam aku dalam pukol 1:45 pagi aku baru balik dari rumah Aizat.Tengah-tengah aku nk bukak mangga pintu umah aku terdengar bunyik orang menangis teresak-esak..cis.tetibe rase takut...masuk rumah cepat2 rupanya bunyik tv2 citer melayu..cis buat suspen je..(bulan pose maner ader hantu)

Klinik Harun...

Klinik Harun adalah klinik yang aku selalu pergi untuk mendapatkan ubat dan siji cuti ataupon dalam omputih Mc.Aku bersama klinik harun sudah 25 tahun lamenya..segala penyakit aku klinik harun dapat setelkan.Setelah sekian lame aku tak menjejaki klinik harun dalam erti kate lain aku tak demam lagi la..aku mendapati bahawa klinik harun telah dinaik taraf dengan perlbagai kemudahan IT.Kalo dulu mase menunggu giliran ader akak panggil bila tiba waktu giliran kini tidak lagi..sebuah tv plasma telah diletakkan di hadapan kaunter sbg menjadi mesin giliran.Kalo dulu doktor menggunakan pen dan kertas utk menulis kini...kini alat touch screen digunakan untuk menulis dan di link kepada jururawat utk ubatan.Sungguh menuju wawasan 2020.Sungguhpon name klinik ini Klinik Harun tetapi doktornya bernama Doktor Nasir bukan Harun..


Aku Di Site...

Pengalaman di site best dan panas..kat sini aku kepilkan bebrapa gambar yang diambil oleh kawan aku.Gambar suma diambil di rooftop bangunan dan hotel.Keadaan mase tu panas terik.Nanti kalo ader gambar2 yang menarik kat site aku kongsi bersama korang suma..

Gua berak batu beb...(kat rooftop Marriot Hotel)

Be"background"kan Kolumpo ( rooftop Ampang Walk)

Aku Dan Site...

Kebelakangan ni aku sangatla sibuk mengalahkan sukan olimpik di Beijing sana..Aku kene gi site dan kerja dari 1 tempat ke 1 tempat lain..penat dan enjoy kerana ini adalah pengalaman aku yang baru.Kalo seblom ni aku dok perap depan pc jadi kali ni bos aku kasi peluang utk aku gi berambus dari opis tu..(mungkin die dah jemu tgk muka aku kot..mungkin die jeles sbb kerja aku tak byk kot..mungkin sbb dier byk kali tgk aku tido kot..muekekke) tapi ape2 pon kerja luar best..sungguhpon kulit aku dah berubah menjadi hijau..eh hitam..eh bukan hitam tapi sawo matang muekekkeke tapi kerja ni sgt best dan mencabar fizikal..Sungguhpon sblom ni aku bangun awal pagi hanya utk kencing saje tapi kali ini berbeda aku kene bangun awal pagi utk ke pejabat.

Audio System Baru Saya...


Gambo kat atas adalah system streo aku yang baru.Along mi aku kasi amplifier harman/kardon dan set speaker areana.Bunyik die letup2..pergh...pasni jiran aku report polis la ni..hehehe...baru bukak suku dah kuat..blom lagi full...mukekekek...

Gone Till November...

Yo, tell my girl, yo, Ill be gone til november
Ill be gone til november, Ill be gone til november
Yo, tell my girl, yo, Ill be gone til november
January, february, march, april, may
I see you cryin, but girl, I cant stay
Ill be gone til november, Ill be gone til november
And give a kiss to my mother..

Wyclef Jean - Gone Till November

Gelas Coca Cola...

Pas aku bank tadi aku trus gi McD.KAt McD plak aku tgk ade mamat tu beli gelas coca cola sempena olympic..jadi aku pon beli.Harga dier Rm15.40 (masuk tax).Set die burger McChicken Deluxe,Sundae,Onion Ring dan air coke.aku pon melahap di sana dengan kenyangnya..


Inilah rupa gelas Coca-Cola yang aku beli tu...


Di Suatu Petang...

Berborak di suatu petang bersama kawan tajuk perbincangan Advertlets...

***: itu ari ko dpt cek tu utk bulan bp?
***: yg bulan lain2 plak bile dpt?
zai: bulan april
zai: lagi 2 bulan dier tak bayar lagi
***: ko saman la
***: seratus juta
***: setengah juta kasi aku
***: aku nak bwat bisnes
***: bisnes jual jagung perase babi sial
zai: wakakkakaka
***: ngan jual pukimak goreng kat bazaar ramadhan kelana jaya
zai: wakakkkakakaka


*** - name beliau terpakse dirahsia...

Kawan-kawan Aku...termasuk aku...

Mohd Badrill bin Samsun, 24 tahun..lahir pada 20 mei 1984..berasal dari kg baru Kuala Lumpur..die merupakan rakan 'sejalan' dengan Jai iaitu Jalan Salleh..Tinggal di kg baru dari kecik sampai tingkatan 2 dan kemudian pindah kat Balakong..Lepas sekolah die mule berkecimpung di kg baru semula dan lepas tu study kat kolej di Senawang,Kolej di Kajang dan sekarang amik degree in Network Engineering kat UniKL..Bad merupakan seorang yang baik di depan keluarga dan masyarakat madani yang lain akan tetapi semua itu berubah, kerana die dikenali dikalangan rakan2 seperjuangan kerana tahap 'kejujuran' die yang amat tinggi..kadang2 die menjawab telepon meskipun handpon die tak bunyi pun..orang lain suke percaya cakap die sebab die petah bercakap dan riak mukanya yang baik..pernah satu hari pada bulan puasa dalam 9 tahun lepas, die cakap nak gi puduraya amik sedara pempuan die, tapi petang tu tengok kat umah die..dah ar sedara die laki, tinggi, gelap dan besar lak tu..hampeh..sejak kejadian itu,beberapa orang kawan tidak lagi mudah percaya pada cerita si Bad ni dan tindakan mereka amat tepat, dan sejak itu mereka tidak lagi ditipu kerana mereka malas nak dengar pun...tapi bagusnye Bad ni sebab die rajin tolong kawan2, kalo ade hal mintak tolong,tak penah die tolak..dan die tetap dalam senarai utama kami(iklan digi)

Nama dia Aizat.Umor 24 tahun tapi blom lagi utk tahun ni..umor beliau baru 23 tahun 9 bulan mengikut pengiraan yang beretika.Bekas pelajar PTPTL yang disegani di Kl Sentral sana.Dia dan jai selalu meronda naik motor EX5 abang nye yang telah diberikan kepada nye.Aizat selalu blanjer jai air berkarbonat dan beger.Kami selalu meronda2 menaiki motor keliling kg baru sambil memaki orang dan mengejek komeng.Aizat dan Jai selalu dapat tiket konsert yang ditaja oleh sepupu jai...dan Aizat tetap dalam senarai utama kami(masih lagi iklan digi)

Rujsdi bin Syahrani, atau Udi juga 24 tahun..keluar kat dunia ni pada 29 Januari 1984, merupakan ahlimajlis kawan-kawan yang lahir satu batch dengan Bad dan Aizat pada thn 1984..meskipun die tinggal kat kg baru dari kecik, tapi jai, aizat n komeng tidak berapa kenal die nisebab radius rumah die jauh sikit dari kawasan capaian kengkawan lelain, kecuali Bad yang 1 skola agama kat kg paya..aizat kenal die ni start dari form1,masuk skola sama kat skolah menengah kebangsaan padang tembak..pada zahirnya die ni seorang yang ok,patuh pada ibubapa,cikgu sekolah dan jiran tetangga..die baik, suke tolong kawan2 die, die juga penah jadi sukarelawan masa Tsunami kat Aceh time 2004 dulu..baik btol die ni..tapi die jugak kadangkla berjaya memalukan kawan2 die tanpa disedari dan tanpa niat dihati..pernah satu hari masa tingkatan 1 dulu, Bad, Aizat n Udi ni gi sekolah naik basikal ramai2, tengah2 jalan sesak tu, die dengan selamba rock tiup wisel sambil menahaN beberapa pengguna jalanraya yang lain..malu betul kengkawan kat situ time tu..tapi tu 11 tahun lepas..die skang da ok sket ar dari dulu, dah x kritikal sangat..cuma kekadang jek ade short sket..walaupn camtu, die baik, die x isap rokok, die slalu tolong kengkawan, tidur awal dan suke smart2 meskipun nk lepak depan rumah dia dan 2 tahun lepas die dah pindah kat Jalan Enggang, Keramat dan ade gak segelintir kekawan yang slalu datang rumah die untuk memastikan keadaan terkawal..dan Udi tetap dalam senarai utama kami(masih lagu iklan digi)

Mohamad Rizal bin Abdullah atau nama 'artis'nye Komeng, berumur 19 tahun pada tahun ni,lahir pada 19 september 1989 kat hospital besar kuala lumpur. sama venue dengan ahli2 majlis yang lain kalo iaitu Bad, Udi serta Zai kecuali Aizat..tahun 1996 ke 1997 die pindah dekat dengan padang bola rumah kami(bad,jai n aizat)..masa tu die kecik lagi, die masa tu mungkin masih mengikut jejak langkah bapanya iaitu pengikut kump Tabligh, memakai kopiah dan jubah setiap hari..memang alim die time tu, solat jemaah kat surau hari2..tapi bile besar, rambut panjang, dah lupe jalan ke surau, juga tidak lagi mengikuti sebarang program anjuran kumpulan Tabligh dan minat kepada bidang nyanyian dan berbakat bermain gitar dan merosakkan kereta ayahnye..die juga mempunyai tabiat suke memuji diri sendiri secara serius tanpa disengajakan dan tindakannya ini lantas dimaafkan kerana kawan2 memahami tabiat semulajadi komeng ni..die tinggal kat kg baru sampai 2 ke 3 bulan lepas dan berpindah ke setapak setelah khabar angin mengatakan tapak rumah dia akan dbina dewan orang ramai..tapi xde lak dewan semalam, belum buat lagi kot..meskipun komeng selau dihina dan dicerca oleh beberapa kawan2 nya atau mungkin semua orang, tapi die juga mempunyai sifat2 baik manusia yang lain, die juga selalu menolong kawan2 die, seperti membeli air tin dan roti jai, bawak aizat gi uptown, bagi bad pinjam kasut bola, dengan belanja Udi beger special kat Sri Rampai..walaupun semua kesalahan ejaan dilakukan kat Myspace, komeng tetap dalam senarai utama kekawan kami(iklan digi disalah erti)

Zainudin bin Rusman atau lebih dikenali penduduk kg pindah di kg baru,KL..berumur 26 thn pada 16 Septemberni, sape nak bagi hadiah bole la email kat die..Jai yang pada zaman kanak2 nye tidaklah seaktif pahlawan2 kg pindah yang lain kerana die tidak meminati sukan no 1 kanak dan remaja tegar yang lain iaitu bolasepak..tetapi kehadirannya pada awal tahun 1999 membuka lembaran dan pendedahan baru kepada semua kengkawan..walaupun tak minat main bola, die ada gak join bebudak main bola kekadang sebab kami tak cukup kaki nk lawan budak flet yang taklah berapa hebat sebab kami selalu menang..Jai sekolah kat St John masa skola rendah dan menengah dan ini agak membataskan pergaulan ahli majlis..tetapi akhirnya
jai menyertai pasukan basikal yang diketuai norul iaitu saudaranya sendiri dan selalu menumpang kat body basikal mountain bike aizat ke kedai2 berhampiran, ke surau, sekitar kg baru dan pernah sekali ke KLCC..die study diploma Sains Komputer di kolej EDI, Tmn Melawati dan telah bekerja selama beberapa tahun di bangunan Glomac Kelana Jaya sebagai ape tah jawatan die tapi IT gak ar..hehe..selain suke melakukan aktiviti download yang ketara dan kekal sebagai pembekal utama bahan2 muat turun sekitar parlimen titiwangsa, die juga tidak hebat seperti ahli2 yang lain dalam menunggang motosikal 2 dan 4 lejang dan ini terbukti setelah kejadian kemalangan di depan kedai 2 ringgit kira2 8 tahun lepas, die dikatakan fobia membawa
motor meskipun selalu membonceng rakan2 yang lain,die juga sah diiktiraf sebagai lelaki yang paling misteri dikalangan kengkawan sebab walaupun die banyak bercakap terutama dalam debat mengutuk komeng yang senantiasa menjadi sasaran,tapi die tak banyak cite pasal diri die sendiri dan die banyak rahsia kerajaan yang agak merungsingkan komeng yang sedaya upaya cube mencari bahan untuk mengutuknya kembali..die juga seperti kengkawan yang lain iaitu selalu membantu ahli2 majlis seperti belanja tengok wayang dan mkn McD, tolong aizat print asignment, bagi bad gune internet, burn cd lagu untuk rusdi, dan membetulkan pc komeng..
pun begitu, die tetap dalam senarai kawan2 utama kami(iklan digi terakhir)