Hari Yang Hiba...

Pukul 2.30 pagi aku dikejutkan dengan bunyik deringan telefon.Kakak aku yang jawab panggilan telefon tu.Aku dengar bunyik macam ader orang meninggal.Rupanya sepupu belah mak aku anak die meninggal dunia sebab eksiden motor ngan kereta.Mak aku pon memberitahu kepada abang2ku yang lain.PEpagi lagi aku dah bangun utk pergi menziarahi keluarga arwah di Selangor.Tapi seblom tu kitaorang berkumpol di rumah Mak Lang aku(adik mak aku) sebab dorang tak tau jalan ke sana.Aku,Mak aku,abang-abang aku dan kakak aku pergi menziarahi.Semasa kami sampai jenazah blom sampai lagi,Kabarnya sampai selepas zohor.Selepas selesai membaca doa di rumah arwah.Kitaorang gi minom di kedai yg berdekatan.Selepas tu kami solat Zohor di surau.JEnazah masih belum sampai lagi.Abg aku kate yang dorang tu suma kehausan.Jadi aku ngan abg aku pon pergi kekedai yang berhampiran utk membeli air mineral utk diberikan kepada tetamu yang hadir.JEnazah masih belom sampai jam menunjukkan kol 2:30 petang ada yang kata on the way.Sesampai je jenazah diangkat kedalam rumah utk disembahyangkan.KEmudian disembahyang di surau mungkin kerana tmpt yang sempit barangkali.Sedih dan hiba kedengaran.Aku pon bersalaman ngan ibu arwah.Sedih dan hiba aku rasa.Selepas itu kami pon pulang ke rumah.Aku terlalu letih tertido dalam kereta yang aku tau dah sampai umah jer.Aku sampai umah trus online pastu takleh online plak sbb tenet slow.aku pon tepon orang Tm nEt dan suh dorang reset kt tmpt dorang(proses menjdi cepat apabila abang ipar aku memaki orang tm net tu muekekek)Tapi slow nya masih samer gak tapi ok skit dari sblom.Aku pon melayan prison break.Malam sangat bosan.Umah aku takde astro sbb aku tak bayar dah berbulan2 muekekek.skang tunggu utk disaman jer kkikikiki..Aku tgk tv2 citer Batman Forever layan jer sbb itu jer citer yang ada.muekekekkekek..

1 comments:

ayoo

January 27, 2008 at 2:30 AM

zai sorry taktau ko dlm kesedihan tadi..rasa bersalah x klua mkn dgn ko mlm tadi...kalu tau blh aku hiburkan hati ko skit...