Server yang bodoh..

Hari ni aku gi NST dengan menaiki Putra(takkan nak naik kete ko plak kan)kemudian berjalan kaki ke sana.Jauh tak jauh sgt la sambil mendengar ipod rase perjalanan sekejap jer.Tujuan aku pergi ke NSt ialah untuk merestart server opisku disana.Aku pon restart la server itu tunggu dia loading jap pastu jeng..jeng..jeng skali dier kuar "READ DISK ERROR OCCURRED" damn...Aku pon restart lagi skali utk kepastian bende same gak berlaku dalam hati aku dh meyumpah seranah(ni blom lagi menyirap ni..).PAstu aku tepon Budi utk minta nasihat dari pakar.Budi kate suh cabut kabel hard disk tu.Pastu aku pon buat ape yang disuruh dan gagal juga.Aku pelik sbb kat situ ader 2 hard disk tapi 1 lagi hard disk tu tak disambung kabel sata.Aku pon check masalah ini di internet di kate hardisk rosak.Aku tepon budi kater misi gagal dan aku nk cuba repair balik windows dier sib baik cd ader kat sini.Aku cuba try repair tapi option repair takde.Aku try pergi option repair kat main dier tapi itu utk recovery console(mulut aku dah kumat kamit memaki)(sambil menyanyi lagu imran ajmain)(kaki aku dah sakit hampir 2 jam tak duduk).Pastu aku tepon budi kate takleh dier suh aku bawan balik hardisk tu.AKu pon kate ok.PErgi meminjam skrew driver mate keranjang eh silap mate philip dengan abang NST tu.Try bukak hardisk tu.Boleh bukak 1 skrew tapi masih melekat pundek nye server,custom konon tapi menyusahkan.Hardisk dier mmg takleh nk cabut kene bukak suma skali besi2 bodoh tu utk keluarkan hd tu..pundek tul..tah ape-ape tah nye server(itulah sumpah seranah aku tapi banyak lagi dan sgt kasar)Aku tepon budi kate takleh bukak dan trus chow ke opis.

1 comments:

LaDY

January 10, 2008 at 11:40 AM

din..xbaik maki hamun tau...lenkali ajak aku la sekali...wuahahaha...